După ce a ajuns până în optimile de finală la Wimbledon anul acesta, continuă să surprindă în circuitul feminin de tenis. Sportiva de origine română s-a calificat în turul secund la US Open după ce a învins-o pe Stefanie Voegele, scor 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc.
Sportiva cu origini în țara noastră a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru a trece de Voegele, dar în cele din urmă a obținut o calificare facilă în manșa secundă, devenind prima adolescentă britanică de la Laura Robson care reușește un succes la Flushing Meadows.
Mats Wilander e fermecat de jocul etalat de sportiva britanică și este de părere că, dacă va mai lucra la lovitura de forehand, aceasta poate să devină o sportivă de top, care să ajungă în mod curent în fazele finale ale competițiilor importante.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
"Când mă uit la jocul ei, nu văd multe slăbiciuni. Are un serviciu bun, backhandul e puternic. Pe forehand mai el loc de îmbunătățit. Dacă va progresa și la acest capitol, va fi o jucătoare de top. Își ține sentimentele sub control pe teren, dar în același timp are acel ceva care o face plăcută, a fost adoptată de publicul new-yorkez", a explicat Mats Wilander în Cubul Eurosport.

Alex Corretja, impresionat de psihicul lui Răducanu

Alex Corretja, finalist în două rânduri la Roland Garros, a apreciat că Răducanu nu și-a pierdut sângele rece, deși a ratat atât de multe mingi de meci. Sportiva britanică e extrem de puternică mental, iar acest lucru se datorează și experienței de la Wimbledon. Sub presiune la Londra, tânăra jucătoare nu a clacat și s-a fortificat psihic, astfel că acum e capabilă să nu se piardă în momente cheie.
"Cred că experiența pe care a dobândit-o la Londra o va ajuta mult în meciurile strânse, pe muchie de cuțit. La Londra s-a pus multă presiune pe ea și, deși nu a arătat, cu siguranță că a afectat-o la un anumit nivel. Acum, la New York, probabil e mai relaxată și se bucură mai mult de turneu", a explicat Corretja.

US Open 2021: Wilander a analizat jocul Emmei Răducanu

În turul următor la US Open, Răducanu are parte de un adversar la îndemână, urmând a o întâlni pe asiatica Zhang. Emma trebuia să fi jucat în primul tur cu Jennifer Brady, dar sportiva din SUA a declarat forfait chiar înainte de startul competiției.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44