Răducanu, născută în Canada şi care provine dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică, aflată pe locul 150 în clasamentul mondial, continuă astfel să impresioneze la acest turneu la care participă în premieră, reuşind un parcurs fără greşeală până acum venind din calificări. După ce a învins-o în runda precedentă pe americanca Shelby Rogers (43 WTA), sfertfinalistă anul trecut şi care la actuala ediţie a eliminat-o pe nr. 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, Răducanu nu i-a dat nicio şansă în sferturi elveţiencei Bencic, campioana olimpică de la Tokyo şi semifinalistă la US Open în 2019, încheind socotelile cu aceasta în mai puţin de o oră şi jumătate. Britanica este a treia jucătoare care vine din afara top 100 şi care ajunge în semifinalele US Open, după Billie Jean King (1979) şi Kim Clijsters (2009).
CITEŞTE ŞI
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47

Wilander: "Emma Răducanu, între cele mai bune 5 din lume, în următorii doi ani"

După optimea de la Wimbledon, Emma Răducanu rescrie istoria tenisului la US Open, pe cea mai mare arenă din lume, iar Mats Wilander e convins că adolescenta va avea o carieră impresionantă. Independent dacă va câştiga sau nu titlul la Flushing Meadows anul acesta, britanica are toate datele pentru a deveni în scurt timp o jucătoare de clasă, care să ajungă în mod constant în fazele finale ale turneelor. Chiar dacă multe tinere talente s-au irosit de-a lungul timpului, Mats Wilander e convins că nu e cazul sportivei de 18 ani, care are toate atu-urile să intre în TOP 5 WTA până în 2023. Cu un moral de fier, o deplasare perfectă şi lovituri excelente (suedezul a precizat acum câteva zile că tânăra jucătoare trebuie să mai lucreze puţin la forehand), Emma Răducanu e viitorul mare star din tenis, crede fostul mare campion, în prezent expert Eurosport.
"A părut pierdută în debutul meciului, nu a simţit mingea, mai ales pe forehand, dar dintr-o dată s-a schimbat totul. A jucat cum a făcut-o de milioane de ori la antrenamente, i-a ieşit tot, parcă nu avea presiune. Are doare 18 ani, vine din Marea Britanie, astfel că se pune mare presiune pe ea. Chiar şi aşa, reuşeşte meciuri fantastice şi e capabilă să închidă partidele fără emoţii, nu are îndoieli. Mă bucur foarte mult, pentru că de la Wimbledon le-am spus tuturor că această jucătoare va ajunge departe. Şi acum confirmă. Se mişcă impresionant, ne arată că se distrează pe teren, se simte bine. E limpede că iubeşte fiecare moment petrecut pe terenul de tenis. Cu un astfel de joc şi o astfel de atitudine, nu are cum să nu ajungă în primele 5 din lume în următorii doi ani", a explicat Wilander, la Eurosport.
Emma Răducanu o va întâlni în semifinale la US Open 2021 pe sportiva din Grecia, Maria Sakkari, favorita numărul 17. Confruntarea este în această noapte, în direct la Eurosport, de la ora 03:30. În prima semifinală feminină, de la ora 02:00, se întâlnesc Leylah Fernandez şi Aryna Sabalenka.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
IERI LA 11:57
Australian Open
"Ucigaşa de giganţi". Ce scriu australienii de Anisimova, eleva lui Cahill, care a trecut de Osaka
IERI LA 10:57