Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Emma Răducanu, prima reacție după ce a devenit prima din istorie care vine din calificări și joacă semifinale

Cristian Mihală

Actualizat 08/09/2021 la 20:49 GMT+3

Emma Răducanu s-a calificat, la 18 ani, în prima sa semifinală de Grand Slam, după 6-3, 4-6 cu Belinda Bencic. Sportiva britanică a fost extrem de dezinvoltă la interviul de pe teren, semn că are o încredere totală în forțele sale.

Emma Raducanu celebra su pase a las semifinales del US Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu continuă să rescrie istoria tenisului. După ce a ajuns în a doua săptămână la Wimbledon, în prima sa prezență la o competiție de Mare Șlem, sportiva britanică a impresionat la US Open. E prima jucătoare din istorie care vine din calificări și ajunge în penultimul act al Openului de la Flushing Meadows. De asemenea, e cea mai tânără sportivă din Anglia care ajunge în semifinale la un Grand Slam de la Sue Barker (Australian Open 1975).
La finalul partidei cu Bencic, scor 6-3, 6-4, jucătoarea de 18 ani a analizat la cald partida și a dovedit că știe cum să cucerească publicul și altfel decât prin jocul prestat.
"Belinda e o adversară puternică, m-a surprins la început pentru că lovește foarte tare. A fost dificil, dar mă bucur că am reușit să mă impun. Am o echipă grozavă, care m-a ținut în picioare, le dedic lor victoria, dar și fanilor care m-au împins pentru a ajunge aici", a spus Emma Răducanu la final.

Emma Răducanu, despre momentul psihologic al sfertului de la US Open cu Bencic

Întrebată despre momentul psihologic al partidei, Răducanu a vorbit despre ultimele două gameuri pe serviciul propriu.
"În ultimele două gameuri de serviciu am revenit de la 0-30. Am jucat punct cu punct, am încercat să mă concentrez pe mine, pe jocul meu", a mai spus Răducanu.
Leylah Fernandez (19 ani) este deja în semifinale, astfel că putem avea două sportive extrem de tinere în careul de ași la un Grand Slam. Întrebată dacă s-a simțit inspirată de performanța sportivei din Canada, Emma a dat încă o dată dovadă că e o mare campioană: are propriul drum și nu se ghidează după nimic din exterior.
"Leylah e o jucătoare foarte bună, mi-a dat prăjituri ieri, de ziua ei. E o persoană foarte plăcută. Dar fiecare are drumul ei, eu am călătoria mea", a concluzionat Emma Răducanu.
În semifinale, Emma Răducanu va juca împotriva învingătoarei din duelul Karolina Pliskova - Maria Sakkari.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo