Matteo Berrettini merge mai departe la New York, după ce finalistul din acest an de la Wimbledon l-a învins pe Ilya Ivashka (53 ATP), într-un meci foarte echilibrat, de cinci seturi, scor (5)6-7, 6-2, 6-4, 2-6, 6-3.
Primul set a fost unul de luptă, extrem de echilibrat, în care bielorusul s-a impus la tiebreak. Italianul a revenit în următoarele două seturi, arătând mult mai bine, dar în setul al patrulea, Ivashka a revenit în partidă. În setul cinci, Matteo Berrettini s-a distanțat rapid la 3-0, câștigând setul cu 6-3 și implicit partida, care a durat 3 ore și 46 de minute.

US Open | Rezumatul unui meci epic! Matteo Berrettini l-a învins în 5 seturi pe Ilya Ivashka

US Open
Începe US Open 2022. Top 10 lovituri de la ediția de anul trecut de la Flushing Meadows
28/08/2022 LA 20:06

Berrettini consideră că aparține grupului de top din circuitul ATP

La conferința de presă de după meciul din turul al treilea, Matteo Berrettini a vorbit despre grupul de jucători de top din circuitul ATP, considerând că face și el parte din acesta.
"Simt că și eu fac parte din grupul Zverev, Medvedev, Thiem și Tsitsipas. Atât când vine vorba de clasament, dar și când jucăm unii cu ceilalți. Din păcate, am pierdut de două ori cu ei anul acesta, dar de fiecare dată am arătat că putem juca de la egal la egal", a spus Matteo Berrettini la conferința de presă.
Anul acesta, Matteo Berrettini a fost învins de Alexander Zverev în finala turneului Masters 1000 de la Madrid, scor 7-6, 4-6, 3-6, în timp ce la turneul ATP Masters 1000 de la Roma, italianul a fost învins de Stefanos Tsitsipas, scor 6-7, 2-6. De asemenea, Berrettini a mai fost învins la începutul acestui an și de Daniil Medvedev la ATP Cup, scor 2-6, 4-6, partida nefiind menționată de italian în conferința de presă.
Anul 2021 este cel mai bun an al italianului de 25 de ani în istoria participărilor sale în turneele de Grand Slam. Acesta are o optime de finală la Australian Open, un sfert de finală la Roland Garros și o finală la Wimbledon. Calificat în optimile de la US Open, italianul de pe locul 8 ATP îl va întâlni pe Oscar Otte (144 ATP).
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Djokovic spune aproape sigur "Adio, US Open".Noile protocoale anti-COVID diminuează șansele sârbului
03/08/2022 LA 08:22
US Open
Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor
30/07/2022 LA 16:18