Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții O frază i-a schimbat întreaga carieră finalistei de la US Open, Leylah Fernandez. Ce i-a spus o profesoară

Cristian Mihală

Publicat 10/09/2021 la 09:57 GMT+3

Leylah Fernandez (19 ani, locul 78 WTA) a reuşit să o elimine în penultimul act de la US Open pe belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, în trei seturi: 7-6 (7/3), 4-6, 6-4. Sportiva de 19 ani din Canada a dezvăluit cum neîncrederea unei profesoare i-a schimbat întreaga carieră.

Leylah Fernandez

Credit imagine: Getty Images

Leylah Fernandez - Emma Răducanu este marea finală de la Flushing Meadows. Un ultim act la care nu se aștepta nimeni, dar canadianca și britanica au jucat perfect la New York. Ca urmare a victoriei contra Arynei Sabalenka, canadianca are garantat locul 27 în clasamentul WTA, un salt impresionant. Dacă se va impune în finală, Leylah va urca chiar până pe 19, depășind-o pe Bianca Andreescu și devenind prima rachetă a Canadei.
După succesul de azi, Fernandez a făcut o dezvăluire interesantă: o profesoară a sfătuit-o serios să renunțe la tenis, pentru că nu are vreo șansă. O adevărată luptătoare, Leylah nu doar că nu a ținut cont de recomandarea dascălului, dar a folosit acea discuție pentru a se motiva zi de zi și a demonstra că orice vis poate deveni realitate dacă te dedici 100% în direcția realizării lui.
"O profesoară de la școală mi-a spus să nu mai joc tenis, că nu am vreo șansă. Mi-a zis să mă concentrez pe studiu, pentru că nu o să reușesc în tenis. Sunt fericită că mi-a spus asta pentru că de atunci, în fiecare zi acea frază mi-a răsunat în cap. Ea m-a făcut să vreau să muncesc mai mult să trag de mine în momentele grele. Am vrut să demonstrez că, dacă muncești suficient, orice vis poate deveni realitate", a spus Leylah Fernandez la conferința de presă de după partida cu Sabalenka.
CITEȘTE ȘI:

Leylah Fernandez, în finală la US Open: "Am crescut enorm mental"

În privința partidei propriu-zise, Leylah Fernandez e extrem de fericită că a reușit să reziste mental într-o confruntare atât de echilibrată, cu atât de multe momente cheie, în care soarta disputei atârna de un fir de ață.
"A fost un meci bun din partea amândurora. Ea a început perfect, dar sunt extrem de mulțumită că am rămas concentrată. Am avut răbdare, am luptat pentru fiecare punct și în cele din urmă am luat primul set la tie-break. În manșa a doua am avut câteva șanse să închid meciul, dar am greșit prea mult. A fost o bătălie minunată, fiecare din noi a luptat până la final, până la ultima picătură de energie. Sunt mândră de mine, de modul în care am luptat pentru fiecare punct. Am crescut enorm din punct de vedere mental și asta mă face fericită. Sunt foarte fericită pentru tot și sunt atât de bucuroasă să îi văd pe fani savurând tenisul", a mai spus jucătoarea din Canada.
Pentru a ajunge în finală, Leylah Fernandez a trecut de 4 capi de serie. Printre "victime" s-au numărat ocupantele pozițiilor 2, 3 și 5 în clasamentul WTA.
Leylah Fernandez și emoția fantastică de după calificarea în finala de la US Open
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 22:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo