Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriţii Omul din spatele succesului lui Leylah Fernandez: tatăl ei, fost jucător de fotbal

Alex Masgras

Publicat 09/09/2021 la 15:47 GMT+3

Ediția din 2021 a turneului de la US Open a adus o mulțime de surprize, atât pe tabloul masculin, cât și pe cel feminin. În urma acestor surprize, putem să spunem că asistăm la un schimb foarte interesant de generații, cu jucătoare tinere precum Emma Răducanu sau Leylah Fernandez care fac spectacol în ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Leylah Fernandez

Credit imagine: AFP

Leylah Fernandez a împlinit 19 ani în urmă cu câteva zile, iar jucătoarea care a început turneul de pe locul 73 a avut parte de 10 zile de vis la New York. După ce le-a eliminat pe rând pe Naomi Osaka și Angelique Kerber, revenind de la 0-1 la seturi, Leylah a reușit să treacă și de Elina Svitolina în sferturi, după ce a câștigat un tiebreak fabulos în setul decisiv.
Succesul pe care îl are Leylah Fernandez la US Open se datorează în mare măsură și tatălui ei, care este și cel care o antrenează. Din nefericire pentru Fernandez, tatăl ei nu este prezent la New York, dar acest lucru nu o împiedică să aibă turneul carierei, relația tată-fiică depășind această barieră a distanței.
picture

Rezumatul partidei Leylah Fernandez - Elina Svitolina, încheiată cu o altă mare surpriză la US Open

Tatăl lui Leylah Fernandez, fost jucător de fotbal în Ecuador

Jorge Fernandez, născut în Ecuador, este fost jucător de fotbal. Acesta este și antrenorul de tenis al fiicelor sale, Leylah, una dintre starurile de la US Open, dar și a surorii sale de 17 ani, Bianca, care este junioare și participă la turnee în Spania.
Aflată la New York, Leylah primește toate informațiile sale de la tatăl ei, care analizează video fiecare adversară a fiicei sale. Apoi, acesta îi transmite ce a aflat în urma analizei video și a statisticilor adversarelor: "Știți, i-am spus că arta de a fi un antrenor grozav este să înțelegi că nu știi nimic. Iar atunci când nu știi nimic, tot ce poți să faci e să începi să cunoști. Oamenilor le vine greu să înțeleagă legătura pe care o am cu copiii mei. Când te conectezi cu oamenii, e magie, iar atunci poți să faci o mulțime de lucruri incredibile", a declarat Jorge Fernandez pentru publicația canadiană The Globe and Mail.
Pe lângă tatăl ei, Leylah îl mai are alături și pe Duglas Cordero, preparatorul fizic angajat de Jorge în urmă cu câteva luni, cu un obiectiv foarte clar: să o ajute să ajungă în formă maximă la US Open.

Tatăl ei nu s-a gândit niciodată că fetele lui pot ajunge jucătoare de tenis

Leylah Fernandez impresionează cu atât mai mult în condițiile în care tatăl ei nu a intenționat ca fetele sale să ajungă jucătoare de tenis. Acesta le-a cumpărat rachete când erau mici pentru ca ele să se distreze.
"Am crezut că o să avem câteva după-amiezi duminica în care ne jucăm și mâncăm înghețată. Nu a fost cazul. Lor le-a plăcut atât de mult și ne-am trezit că participăm la turneu după turneu. Nu am mai avut parte de astfel de după-amiezi de atunci", a mai spus Jorge Fernandez.
Fernandez nu a pretins niciodată că știe tenis. Acesta nu s-a ferit să sune alți antrenori și să ceară sfaturi pentru a perfecționa jocul fiicei sale din punct de vedere tehnic. El a sărit mereu în ajutor cu strategia jocului, analizând jocul adversarelor și lucrând foarte mult la mentalul lui Leylah, încercând pe cât posibil să o facă să anticipeze ce se va întâmpla pe teren.
Leylah Fernandez a devenit a treia jucătoare de simplu din Canada care ajunge în semifinalele turneului american, după Carling Bassett-Seguso în 1984 și Bianca Andreescu, cea care a câștigat ediția din 2019. Pentru o zi, Leylah Fernandez a fost și cea mai tânără jucătoare de la Maria Sharapova în 2005 care ajunge în semifinalele de la New York, până când a fost depășită de Emma Răducanu, cea care încă are 18 ani.
În semifinalele de la US Open, Leylah Fernandez (73 WTA) o va întâlni pe Aryna Sabalenka (2 WTA). Partida va avea loc vineri dimineață, începând cu ora 2:00, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. După încheierea acestui duel, se va desfăşura a doua semifinală feminină: Emma Răducanu - Maria Sakkari.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo