Novak Djokovic poate realiza o performanță extraordinară la ediția din acest an a turneului de la US Open. Pe lângă un eventual titlu cu numărul 21 de Grand Slam pe care îl poate obține la turneul care începe azi, trecând în fața rivalilor săi, Rafael Nadal și Roger Federer, care au câte 20 de titluri majore, numărul 1 mondial poate deveni primul jucător de la Rod Laver în 1969 care câștigă toate cele patru turnee de Grand Slam în același an.
US OPEN 2021 | NAOMI OSAKA ȘI-A ALES REPEDE FAVORITELE: SIMONA HALEP ȘI COCO GAUFF!

Rod Laver, de două ori câștigător al "Grand Slam-ului Calendaristic"

US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
În 1937, americanul Don Budge reușea să realizeze această performanță incredibilă, fiind și singurul jucător din istorie care a câștigat șase turnee de Grand Slam la rând. Rod Laver, legendarul australian ajuns la 83 de ani, este cel de al doilea jucător din tenisul masculin care a reușit această performanță și singurul care a reușit să o facă de două ori, în 1962 și 1969.
Acum, la 52 de ani de la această performanță, Novak Djokovic este pregătit să intre în acest club select. Înainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului, Rod Laver a vorbit despre Novak Djokovic, spunând că ar fi încântat să îl primească pe sârb în acest grup.
"Aș fi foarte bucuros să îi strâng mâna, în cazul în care va câștiga al patrulea Grand Slam din acest an. M-aș bucura să facă parte din acest 'club', dacă îl putem numi așa", a spus Rod Laver. Fostul mare jucător este de părere că Nole are de înfruntat o presiune mult mai mare față de perioada în care juca, deoarece nu și-a impus acest obiectiv înainte să îl realizeze: "Nu am spus niciodată că urmăresc să le câștig pe toate în același an, asta înseamnă presiune. Djokovic cred că vrea să vorbească despre asta, iar acest lucru poate fi în detrimentul său, dacă putem vorbi despre așa ceva. Cunoaște toți jucătorii, nu ar trebui să aibă probleme cu asta. Cred că presiunea va fi lucrul cu care se va confrunta cel mai mult Djokovic. Poate nu se va simți bine. Sunt multe lucruri care pot merge prost", a mai declarat Rod Laver înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44