Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#FAVORIȚII Rod Laver, încântat dacă Novak Djokovic ar reuși "Grand Slam-ul" la US Open

Alex Masgras

Actualizat 30/08/2021 la 20:47 GMT+3

Novak Djokovic are șansa ca la US Open să câștige al patrulea titlu de Grand Slam al anului, după ce s-a mai impus în acest an și la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Rod Laver, cel care a reușit această performanță de două ori, ar fi încântat să îl primească pe sârb în acest grup select.

Rod Laver & Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic poate realiza o performanță extraordinară la ediția din acest an a turneului de la US Open. Pe lângă un eventual titlu cu numărul 21 de Grand Slam pe care îl poate obține la turneul care începe azi, trecând în fața rivalilor săi, Rafael Nadal și Roger Federer, care au câte 20 de titluri majore, numărul 1 mondial poate deveni primul jucător de la Rod Laver în 1969 care câștigă toate cele patru turnee de Grand Slam în același an.

Rod Laver, de două ori câștigător al "Grand Slam-ului Calendaristic"

În 1937, americanul Don Budge reușea să realizeze această performanță incredibilă, fiind și singurul jucător din istorie care a câștigat șase turnee de Grand Slam la rând. Rod Laver, legendarul australian ajuns la 83 de ani, este cel de al doilea jucător din tenisul masculin care a reușit această performanță și singurul care a reușit să o facă de două ori, în 1962 și 1969.
Acum, la 52 de ani de la această performanță, Novak Djokovic este pregătit să intre în acest club select. Înainte de ultimul turneu de Grand Slam al anului, Rod Laver a vorbit despre Novak Djokovic, spunând că ar fi încântat să îl primească pe sârb în acest grup.
"Aș fi foarte bucuros să îi strâng mâna, în cazul în care va câștiga al patrulea Grand Slam din acest an. M-aș bucura să facă parte din acest 'club', dacă îl putem numi așa", a spus Rod Laver. Fostul mare jucător este de părere că Nole are de înfruntat o presiune mult mai mare față de perioada în care juca, deoarece nu și-a impus acest obiectiv înainte să îl realizeze: "Nu am spus niciodată că urmăresc să le câștig pe toate în același an, asta înseamnă presiune. Djokovic cred că vrea să vorbească despre asta, iar acest lucru poate fi în detrimentul său, dacă putem vorbi despre așa ceva. Cunoaște toți jucătorii, nu ar trebui să aibă probleme cu asta. Cred că presiunea va fi lucrul cu care se va confrunta cel mai mult Djokovic. Poate nu se va simți bine. Sunt multe lucruri care pot merge prost", a mai declarat Rod Laver înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo