În ultimele două sezoane, elvețianul a fost sâcâit de accidentări și a apărut sporadic în turneele. Chiar și așa, contractele de sponsorizare pe care le are, îi aduc sume importante și multe dintre ele vor continua să se desfășoare și după ce FedEx se va fi retras.
În ultimul an, din tenis Roger a câștigat sume insignifiante pentru nivelul său, dar în conturi i-au intrat 90 de milioane de dolari. Cu această sumă, tennisworldusa.org anunță că elvețianul e primul miliardar din tenis. Evident, sursa citată nu a luat în calcul foști jucători - precum Țiriac -, care și-au adunat averea după retragere.
Suma strânsă de Federer de când s-a apucat de tenis, din premii, este de 130 de milioane de euro, fiind al doilea cel mai bine "plătit" jucător din istorie, după Djokovic. Chiar dacă sumele sunt impresionante, ele reprezintă doar 15% din suma totală adunată de Federer în întreaga carieră, restul banilor provenind din contractele de sponsorizare.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Federer a fost unul dintre cei mai marketabili sportivi din ultimii 20 de ani, în ultimii 16 ani fiind de fiecare dată tenismanul care a obținut cele mai mari sume din contractele de publicitate. În acest moment, Roger a câștigat din tenis (premii + contracte) 1.030.000.000 dolari.

Federer s-a operat iar

Roger Federer nu a scăpat de probleme, elvețianul având nevoie de o nouă operație la genunchi. Un cunoscut ortoped american a vorbit despre leziunea cu care se confruntă jucătorul de tenis, sugerând că accidentarea acestuia nu este banală.
Elvețianul, care a împlinit în august 40 de ani, își dorește să-și continue cariera în tenis, dar accidentarea la genunchi îl împiedică. Swiss Maestro a fost nevoit să se opreze pentru a treia oară, a treia intervenție din ultimele 18 luni, și a fost nevoit să se retragă de la Toronto și Cincinnati.
Doar 14 meciuri a jucat Roger Federer în 2021, înainte să anunțe că va lipsi din nou de pe teren pentru o perioadă nedefinită din cauza accidentării la genunchi. Cunoscutul ortoped american Nicholas DiNubile a comentat problemele medicale prin care trece elvețianul. Chirurgul a declarat că leziunea cu care se confruntă Federer, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, nu este una banală.
"În calitate de specialist, este o leziune îngrijorătoare. A intra în operație de mai multe ori nu este neapărat mai bine. În acest moment, probabil că nu este ceva minor, cum ar fi un menisc rupt, ci artrita și deteriorarea cartilajului articular, care tinde să apară în timp.
Dacă artrita și uzura sunt foarte avansate, nu pot fi remediate cu artroscopie. Acestea pot fi tratate doar cu o intervenție chirurgicală regenerativă.
Genunchiul lui s-ar putea să se simtă apoi mai bine, dar va mai putea concura la nivelul pe care și-l dorește, mai ales într-o perioadă cu atât de multă uzură fizică și întâlnind rivali mai tineri și cu mai multă energie decât el?", a spus DiNubile pentru New York Times, citat de tennisworldusa.org.
Roger Federer speră să revină în circuit în 2022, urmând a participa atunci la câteva turnee prin care să-și ia rămas bun de la fani.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54