Articol scris de Timeea Franțescu
Novak Djokovic a cucerit toate cele trei turnee de Grand Slam care au avut loc până acum în acest sezon, iar sârbul este tot mai aproape de a fi deținătorul și celui de-al patrulea titlu important al anului, cel de la US Open. Astfel, doar câteva meciuri îl mai despart pe liderul mondial de Grand Slam-ul calendaristic, performanță atinsă doar de Rod Laver, în 1962 și 1969.
Cum Federer și Nadal lipsesc de la turneul american, cei mai de temut adversari ai sârbului sunt Zverev și Medvedev. Tinerii jucători au cele mai mari șanse să-l împiediece pe Nole de la marea performanță. Sârbul i-ar putea înfrunta pe aceștia în semfinală, respectiv finală.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52

"Mereu am crezut că am o șansă..."

Djokovic a vorbit despre momentul în care a început să creadă în șansele sale de a realiza un Golden Slam.
"Am realizat că pot reuși acest lucru atunci când am cucerit toate cele patru titluri de Grand Slam între anii 2015 și 2016. Atunci mi-am dat seama că este un vis realizabil. Mereu am crezut că am o șansă de a câștiga toate turneele de Grand Slam într-un sezon", a declarat Djokovic.
Marii săi rivali, Federer și Nadal, nu au reușit această performanță, chiar dacă elvețianul a fost la doar un pas, cucerind trei trofee și jucând în finala celui de-al patrulea.
"Roger și Rafa nu au reușit să facă acest lucru, dar au fost foarte aproape de multe ori. Federer a câștigat trei turnee de Grand Slam și a jucat finala la Roland Garros, deci a fost foarte aproape.
Acești doi jucători și faptul că ei dominau turneele, m-au făcut jucătorul care sunt astăzi, nu am nicio îndoială legată de acest lucru", a mai adăugat liderul mondial.
Novak Djokovic va juca împotriva lui Brooksby pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la US Open.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44