În 2018, finala feminină de la US Open a fost câștigată în două seturi de Naomi Osaka. Japoneza se impunea cu 6-2, 6-4 în fața idolului său, Serena Williams, care venea după un an dificil, în care, după naștere fiicei sale, s-a confruntat cu o problemă medicală care i-a pus viața în pericol.
Pentru Serena Williams, finala US Open trebuia să marcheze revenirea sa în forță în circuit, însă americanca nu a reușit să se impună în fața lui Osaka, ratând șansa de a deveni sportiva cu cele mai multe trofee la US Open și cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate de-a lungul carierei.
Finala din 2018 a rămas, însă, în amintirea iubitorilor tenisului și pentru faptul că Serena Williams a avut un conflict cu arbitrul Carlos Ramos, meciul fiind întrerupt de trei ori după ce americanca și-a ieșit din minți.
Australian Open
Mats Wilander nu vede cu ochi buni viitorul lui Naomi Osaka în tenis! Anunțul fostului campion
ACUM 9 ORE
Williams, locul 22 WTA în acest moment, s-a enervat inițial după ce arbitrul i-a atras atenția antrenorului Patrick Mouratoglou, care i-ar dat sfaturi din tribună, ceea ce nu este permis la turneele de Grand Slam. Serena i-a spus atunci lui Ramos că nu ar face lucrul ăsta, preferând să piardă decât să trișeze.

Acuzații dure aduse de Serena Williams în finala US Open

Ulterior, în setul doi, americanca și-a distrus racheta după ce și-a pierdut serviciul imediat după un break al lui Osaka, iar Carlos Ramos a decis ca următorul game să înceapă de la scorul de 15-0 pentru niponă.
Serena Williams a răbufnit, numindu-l 'hoț' pe arbitrul partidei, care a penalizat-o cu un game, scorul devenind 5-3 pentru Naomi Osaka. Americanca a fost văzută după aceea cu lacrimi în ochi, aducând acuzații de sexism: "Sunt mulți bărbați aici care au spus mai multe lucruri și pentru că sunt bărbați, nu au pățit nimic. Nu este corect!"
"E CU ADEVĂRAT IMPRESIONANTĂ!" EMMA RĂDUCANU, LĂUDATĂ DE FOȘTI JUCĂTORI DE TENIS DIN MAREA BRITANIE
Învinsă în cele din urmă în două seturi, scor 6-2, 6-4, Serena Williams și-a felicitat adversara, iar apoi i-a transmis arbitrului că îi datorează scuze, refuzând să dea mâna cu el.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
Australian Open
Dezastru total pentru Osaka, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA
IERI LA 12:45