Pe 8 septembrie 1984, lumea tenisului asista la un nou episod al uriașei rivalități dintre Martina Navratilova și Chris Evert.
Termenul de Super Saturday a fost folosit de multe ori, dar nimic nu se poate compara cu ce a fost în 1984, atunci când pe arena Louis Armstrong s-au disputat trei partide, finala feminină și cele două semifinale masculine. Din cauza programului dat peste cap, finala dintre Navratilova și Evert și-a găsit loc între cele două semifinale masculine.

Cele două jucătoare nu au pierdut set în drumul spre finală

US Open
Începe US Open 2022. Top 10 lovituri de la ediția de anul trecut de la Flushing Meadows
28/08/2022 LA 20:06
Finala feminină din 1984 a adus față în față cele mai bune două jucătoare ale turneului. Fără să piardă vreun set, Navratilova a pierdut doar 31 de game-uri în drumul spre finală, în timp ce Evert a pierdut doar 19. Chiar și în aceste condiții, Navratilova era favorita, jucătoarea care a dominat tenisul pe durata întregului sezon.
Servind la 4-3 în primul set, totul părea că merge ca pe roate pentru Martina. Cu toate acestea, ceva s-a întâmplat, Evert a reușit trei game-uri de excepție, dintre care două break-uri și a reușit să câștige în cele din urmă setul cu 6-4. În acel moment, publicul prezent pe vechea arenă Louis Armstrong a erupt, oferindu-I lui Evert un standing ovation.
Navratilova, vizibil șocată de ce s-a întâmplat în setul de debut al finalei, a avut un set doi foarte bun, dând impresia că îl va lua fără probleme, restabilind egalitatea pe tabelă. Cu toate acestea, la 5-4 pentru Navratilova pe serviciul lui acesteia, americanca a avut 15-40. Primul serviciu al jucătoarei din Cehia a fost ratat, dar aceasta a profitat de presiunea pusă pe umerii lui Evert, care a trimis în out un forehand pe care l-a gândit prea mult. Navratilova a profitat de acest lucru și a câștigat în cele din urmă setul cu 6-4.

31-30, raportul întâlnirilor directe după US Open 1984

Setul decisiv a decurs în favoarea Navratilovei, cea care a reușit să facă break-ul rapid, la 2-1. Aceasta a avut din nou emoții, salvând o minge de break, dar s-a impus și în setul decisiv cu 6-4.
Astfel, Martina Navratilova câștiga ediția din 1984 de la US Open grație victoriei din finală împotriva lui Chris Evert, scor 4-6, 6-4, 6-4.
În ceea ce a reprezentat a 61-a întâlnire dintre cele două mari jucătoare, Navratilova a trecut în fața lui Evert pentru prima oară în raportul întâlnirilor directe, acesta fiind 31-30 în favoarea cehoaicei după finala de la New York. În acel an, aceasta I-a depășit și recordul lui Chris Evert de 55 de victorii la rând, ajungând la borna 74, până când a fost învinsă de Helena Sukova în semifinalele turneului de la Australian Open, Grand Slam care s-a jucat în acel an în luna decembrie.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Djokovic spune aproape sigur "Adio, US Open".Noile protocoale anti-COVID diminuează șansele sârbului
03/08/2022 LA 08:22
US Open
Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor
30/07/2022 LA 16:18