Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Mats Wilander, impresionat de jocul lui Carlos Alcaraz, după victoria în fața lui Tsitsipas

Alex Masgras

Publicat 04/09/2021 la 17:35 GMT+3

Carlos Alcaraz a produs cea mai mare surpriză de până acum de la US Open, atunci când l-a eliminat în turul al treilea pe favoritul numărul trei al competiției, Stefanos Tsitsipas.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Spania are viitorul asigurat în tenis și după Rafael Nadal. Carlos Alcaraz, tânărul în vârstă de doar 18 ani, a produs marea surpriză și l-a eliminat pe grecul Stefanos Tsitsipas, al treilea favorit al turneului, după un meci fabulos de peste patru ore, scor 6-3, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5).
În urma acestei victorii, Carlos Alcaraz i-a atras atenția exepertului Eurosport, Mats Wilander, câștigător a 7 titluri de Grand Slam.
"Sunt foarte entuziasmat de acest jucător. A avut un start incredibil cu Tsitsipas, dar am crezut că este gata după setul al patrulea. A revenit în setul al cincilea și a jucat un tiebreak nemaipomenit. Are tupeu, are inimă și are un forehand chiar mai puternic decât Stefanos Tsitsipas.
E foarte important pentru el ca cineva precum Juan Carlos Ferrero să îl antreneze, are nevoie de cineva alături de el pentru o durată lungă de timp. Nimic nu se întâmplă peste noapte, iar dacă ar fi pierdut acest meci, situația era aceeași. Cred că este vital să ai pe cineva ca Juan Carlos lângă tine, să te antreneze, să înțeleagă jocul și să creadă în tine", a spus Mats Wilander.
Juan Carlos Ferrero a fost numărul 1 mondial în noiembrie 2003, fiind și câștigător al turneului de la Roland Garros în același an. Acesta și-a încheiat cariera de jucător în 2012, iar din 2019 îl antrenează pe Carlos Alcaraz. În anul 2017, Ferrero l-a antrenat și pe Alexander Zverev, dar colaborarea dintre cei doi s-a încheiat după doar jumătate de an.
În turul următor de la US Open, Carlos Alcaraz (55 ATP), îl va întâlni pe Peter Gojowczyk (141 ATP). Prin calificarea din optimile de la US Open, Carlos Alcaraz și-a depășit cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, turul trei de la Roland Garros din acest an.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo