Maria Sakkari are cel mai bun an al carierei, însă acest lucru nu e extrem de încurajator, cel puțin pentru moment, dezamăgirea provocată de înfrângerea cu Emma Răducanu fiind foarte mare. Grecoaica a fost în primăvară, la Roland Garros, la un punct de finală, pierzând penultimul act dramatic, în fața viitoarei campioane, Barbora Krejcikova (5-7, 6-4, 7-9).
Acum, sportiva elenă a ratat din nou șansa primei finale de Grand Slam, iar în acest moment încearcă să se adune și să își găsească motivația pentru a lua doar lucrurile pozitive dintr-un turneu altfel extrem de reușit pentru ea.
"Sunt tristă. Sunt distrusă că din nou am ratat oportunitatea de a juca în prima mea finală de Grand Slam. Dar încerc să rămân pozitivă, sunt convinsă că la un moment dat va veni și clipa când voi juca pentru un trofeu de Grand Slam", a explicat sportiva din Grecia la conferința de presă.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
21/01/2022 LA 13:47
CITEȘTE ȘI

Sakkari: "Și eu, și Bencic am fost absente de pe teren cu Emma Răducanu"

Întrebată despre jocul Emmei Răducanu, Sakkari a recunoscut meritele acesteia, însă consideră că accesul britanicei în finala US Open are și o componentă conjuncturală. Atât Bencic - în sferturi -, cât și ea - în semifinale - au făcut partide extrem de slabe, astfel că sportiva de 18 ani nu a avut adversare pe măsura acestor faze ale competiției.
"Emma joacă fără frică, își face punctele, face totul cum trebuie. Nu are nimic de pierdut și se bucură de fiecare clipă petrecută pe teren. Dar noi (n.r. ea și Bencic, ultimele două adversare ale britanicei) am fost absente de pe teren în confruntările cu ea. Am văzut-o pe Belinda ieri. Cred că și ea e de acord cu mine când spun că nu am avut cele mai bune performanțe contra Emmei", a mai spus Sakkari.
Deși îi e foarte greu să gestioneze acest eșec, mai ales că a avut un culoar incredibil (în finală adversară ar fi fost o altă sportivă fără experiență, Leylah Fernandez), Sakkari a încheiat într-o notă optimistă.
"Cariera mea până acum a fost un maraton, nu un sprint. O să accept ce s-a întâmplat azi. Cum am spus mai devreme, îmi dă putere să revin și mai motivată pe teren, să muncesc și mai mult pentru a ajunge să îmi îndeplinesc obiectivele", a concluzionat Sakkari.
Grație performanței de la US Open, sportiva elenă va urca până pe locul 13 în clasamentul WTA, cel mai bun loc ocupat în carieră.
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 22:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
"Ucigaşa de giganţi". Ce scriu australienii de Anisimova, eleva lui Cahill, care a trecut de Osaka
21/01/2022 LA 10:57
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
19/01/2022 LA 12:57