Stefanos Tsitsipas a fost eliminat în turul al treilea de la US Open după ce a fost învins de tânărul spaniol Carlos Alcaraz (55 ATP), la capătul unui meci fabulos de peste patru ore, scor 6-3, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5). La conferința de presă de la finalul meciului, Stefanos Tsitsipas a avut numai cuvinte de laudă la adresa spaniolului în vârstă de 18 ani, considerând că va câștiga pe viitor multe titluri de Grand Slam:
"Poate fi cu siguranță un pretendent la titlurile de Grand Slam, are jocul necesar pentru acest lucru. Viteza mingilor a fost incredibilă. Nu am văzut pe nimeni care să lovească mingea la fel de tare ca Alcaraz. Am avut nevoie de timp să mă adaptez la stilul lui de joc.
E tânăr, a luptat și nu a renunțat. Am avut oportunități bune în setul al treilea, dar le-am pierdut. Simt că ar fi trebuit să câștig setul al treilea, nu știu dacă din punct de vedere psihologic ar fi fost același lucru. Ați văzut ce s-a întâmplat în setul al patrulea, pur și simplu pluteam.
US Open
Novak Djokovic, "interzis" la US Open: "Eu pot juca, dar Nole nu? Ridicol!"
17/06/2022 LA 06:03
A jucat în setul cinci la fel ca în primul, fără griji, alergând după fiecare minge. Nu am văzut pe nimeni să joace un set cinci așa de bun, sincer. Nu m-am așteptat să ridice așa mult nivelul, mai ales după acel set patru. În setul al cincilea a fost un jucător complet schimbat", a spus Tsitsipas la conferința de presă de după partidă.

Tsitsipas, o nouă pauză de vestiar după ce a pierdut un set

Stefanos Tsitsipas nu a scăpat de controversele pauzelor de vestiar nici în turul al treilea de la US Open. Grecul a pierdut la tiebreak setul al treilea al întâlnirii cu Carlos Alcaraz, după care a avut o nouă pauză de vestiar. De data aceasta, grecul a revenit mult mai devreme pe teren, fiind din nou huiduit de spectatorii de la New York. În urma acestei pauze, Tsitsipas a avut un set patru perfect, pe care l-a câștigat cu scorul de 6-0.
La conferința de presă de după partidă, Stefanos Tsitsipas și-a exprimat nemulțumirile în legătură cu criticile primite pe parcursul turneului:
"Nu pretind ca toată lumea să mă îndrăgească. Nu asta e intenția mea. Fiecare își alege favoritul în tenis. Oamenii care nu fac parte din acest fenomen nu știu ce se întâmplă cu adevărat, fanii nu cunosc toate aspectele. Toate acuzațiile care mi-au fost aduse sunt complet false. Acuzația cu meciul meu de la Cincinnati... e cel mai ridicol lucru pe care l-am auzit în viața mea. Asta arată nivelul celui care a putut să spună așa ceva despre mine.
Tratamentul pe care l-am primit aici din partea publicului m-a surprins. A fost foarte intens. E adevărat, să fii susținut contează, dar pentru mine nu mai are o așa de mare importanță pentru că eu ies pe teren ca să joc tenis, nu pentru altceva. Pauzele mele de toaletă au iritat pe toată lumea. Nu înțeleg de ce, pentru că fac asta ca oricare alt jucător", a spus Tsitsipas la conferința de presă.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21