Articol scris de Timeea Franţescu
Cei doi s-au confruntat în primul tur al turneului de la US Open, meci câștigat în cinci seturi de grec, cu scorul de 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 4-6, după patru ore și 44 minute.
Înaintea setului decisiv, Tsitsipas a luat cea de-a doua pauză de vestiar, moment în care adversarul său a izbucnit, motivul fiind cele șapte minute în care grecul a stat în afara terenului.
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Stefanos Tsitsipas - Sebastian Baez
IERI LA 08:23
"Toaleta e chiar aici, ce-a făcut atât timp? Mie nu mi-a luat niciodată atât de mult să merg la toaletă", a spus acesta către supervizorul competiției.
Reacțiile neașteptate ale lui Murray nu s-au oprit aici. Vizibil nervos pe teren căci meciul nu decurgea în favoarea sa, britanicul a strigat către echipa sa că rivalul său trișează.

Murray îl acuză pe Tsitsipas că a trişat, în primul tur la US Open

Deși a susținut inițial că nu va merge la conferința de presă pentru că nu vrea să pară că dă vina doar pe grec pentru înfrângerea suferită, Murray nu a fost reținut în declarațiile făcute în fața jurnaliștilor.
"Am spus că nu vreau să vin la conferința de presă în seara aceasta, pentru că știam că o să vin aici și o să pară că dau în el. Ceva nu e în regulă și trebuie să se schimbe. A fost un meci fantastic și totuși vorbim despre pauzele de toaletă. E frustrant pentru mine, sună a frustrare pentru că am pierdut, dar aș fi spus același lucru și dacă aș fi câștigat, pe cuvânt. Nu a avut niciun sens ce s-a întâmplat și o știe prea bine. Cred că Tsitsipas e un jucător genial, dar mi-am pierdut respectul pentru el", a delcarat britanicul.
Tsitsipas nu a oferit multă atenție acestui subiect în cadrul conferinței de presă, acesta a vorbit despre cât de greu i-a fost să revină și a mulțumit pentru atmosfera creată.
Nu a fost ușor. Am făcut multe sacrificii pentru a reveni. Atmosfera a fost minuată. Publicul american este cel mai bun lalalala | Stefanos Tsitsipas
PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DE LA US OPEN DE MARŢI ESTE AICI

Mats Wilander despre conflictul dintre Murray și Tsitsipas

Expertul Eurosport Mats Wilander nu consideră că Murray a avut un motiv bun pentru a reacționa în acest mod, Tsitsipas nefăcând nimic în afara regulilor.
"Tsitsipas transpiră mult, așa că are nevoie să meargă la vestiar pentru a-și schimba pantaloni, tricoul; unii oameni fac asta în șapte minute, alții au nevoie de puțin mai mult timp. Probabil că Murray a fost mult prea implicat acel moment și l-a iritat. Nu cred că timpul petrecut la vestiar a fost cel care a făcut diferența în finalul meciului", a explicat fostul mare campion suedez.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
16/01/2022 LA 09:15