Novak Djokovic este față în față cu istoria înainte de US Open. Sârbul a câștigat în acest an la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon și ar putea deveni primul jucător de la legendarul Rod Laver încoace care câștigă toate cele 4 turnee de Grand Slam într-un singur sezon.
Chiar dacă eternii săi rivali, Nadal și Federer, nu vor participa la Grand Slam-ul american, misiunea lui Djokovic nu va fi una deloc ușoară, mai ales că acesta a arătat slăbiciuni la Jocurile Olimpice. Sârbul a avut set și break avans în semifinala contra lui Alexander Zverev, dar s-a văzut învins în final. Mai mult, a pierdut și finala mică împotriva lui Pablo Carreno Busta și a plecat acasă fără nicio medalie după ce s-a retras din competiția de dublu mixt, unde a făcut pereche cu Nina Stojanovic, alături de care ar fi trebuit să joace meciul pentru medalia de bronz.

Djokovic, OUT de la Jocurile Olimpice. Zverev a plâns ca un copil după victoria carierei

Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM O ORĂ
Boris Becker a făcut o radiografie atentă asupra situației în care se regăsește Djokovic înainte de US Open, iar germnanul care a stat în trecut în loja liderului mondial consideră că acesta trebuie să-și revină în primul rând din punct de vedere mental pentru a se putea impune la Flushing Meadows.
"Ați putut vedea deja că Novak a fost bătut mental la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A jucat foarte bine parțial, dar am văzut că se afla la limita încărcăturii sale mentale - și când a pierdut la Sascha, a clacat din acest punct de vedere. Mental și fizic nu a putut continua să joace.Trebuie să-și revină în primul rând din punct de vedere mental", a spus Becker, citat de eurosport.co.uk.

Boris Becker: "Dacă ar fi continuat să joace, s-ar fi epuizat în a 2-a săptămână la New York"

Expertul Eurosport a vorbit și despre criticile pe care Djokovic a trebuit să le suporte după ce a decis să nu joace în finala mică de la Tokyo în proba de dublu mixt: "El nu și-ar dezamăgi niciodată țara, dar nu mai era capabil mental și fizic să continue să joace. Desigur, au venit criticii, dar aceasta este cealaltă parte a faimei sale. El este criticat mult mai mult decât orice jucător de tenis. Este prețul pe care a trebuit să-l plătească mult timp".
Djokovic nu a mai jucat niciun meci de la Jocurile Olimpice și merge astfel la US Open fără să fi participat la un turneu pregătitor, dar Becker consideră că acest lucru ar putea fi un avantaj pentru sârb: "Dacă ar fi continuat să joace, cred că s-ar fi epuizat în a doua săptămână la New York. Nu este o pregătire ideală, a jucat întotdeauna un turneu pe hard înainte de US Open, dar anul acesta este puțin diferit. A câștigat la Roland Garros după ce a jucat un turneu chiar în săptămâna premergătoare, nu a mai făcut asta până acum. Apoi a jucat Wimbledon fără un turneu de pregătire și a câștigat. Dar avea nevoie de o pauză, mai ales pentru a-și reveni din punct de vedere mental".
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie, în direct pe Eurosport. Toate partidele vor fi disponibile pe Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44