Irina Spîrlea (23 de ani) și Venus Williams (19 ani) se întâlneau în semifinalele ediției din 1997 de la US Open.
Venus Williams era noul star american care avea un turneu de excepție în fața propriilor suporteri, reușind un US Open de excepție. De asemenea, atunci se inaugura și Arthur Ashe Stadium, cea mai mare arenă de tenis din lume, singura cu peste 20.000 de locuri. Pentru americani, totul mergea foarte bine, având o arenă de excepție, dar și un star în devenire.
În același timp, o jucătoare din România reușea să ajungă pentru prima oară în semifinalele de la New York. După ce Virginia Ruzici a ajuns de două ori în sferturi, Irina Spîrlea reușea să treacă de această fază la ediția din 1997 de la New York.
US Open
Începe US Open 2022. Top 10 lovituri de la ediția de anul trecut de la Flushing Meadows
28/08/2022 LA 20:06

"The Bump" și un meci foarte echilibrat pierdut de româncă

Primul set a fost pierdut de Irina la tiebreak, cu scorul de 7-5, dar aceasta a reușit să revină în setul al doilea, pe care l-a câștigat cu scorul de 6-4.
Cu toate acestea, la schimbul de terenuri din setul al doilea, la scorul de 4-3 pentru Venus, a avut loc celebra ciocnire dintre cele două jucătoare, cunoscută peste ocean drept "The Bump". În timp ce se îndreptau către băncile lor, Irina Spîrlea și Venus Williams s-au ciocnit chiar în dreptul fileului, iar jucătoarea din România și-a acuzat adversara că este arogantă pentru că nu s-a dat la o parte.
Irina a reușit să câștige în cele din urmă setul al doilea cu 6-4, iar în setul al treilea Venus a salvat chiar și două mingi de set. În cele din urmă, Venus s-a impus cu 9-7 în tiebreak-ul setului decisiv, obținând biletul către marea finală.
Din păcate, partida dintre cele două jucătoare a fost umbrită de incidentul din setul doi, dar și de cuvintele tatălui lui Venus de după partidă adresate Irinei Spîrlea. Venus a ajuns în finală la doar 19 ani, pierdută două zile mai târziu în fața Martinei Hingis fără drept de apel, scor 6-0, 6-4.
Pentru Irina Spîrlea, semifinala de la US Open 1997 rămâne cea mai bună performanță a carierei într-un turneu de Grand Slam, performanță egalată de Simona Halep în 2015.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Djokovic spune aproape sigur "Adio, US Open".Noile protocoale anti-COVID diminuează șansele sârbului
03/08/2022 LA 08:22
US Open
Djokovic se pregătește ca și cum va juca la US Open. Anunțul sârbului și ce le-a transmis fanilor
30/07/2022 LA 16:18