Irina Spîrlea (23 de ani) și Venus Williams (19 ani) se întâlneau în semifinalele ediției din 1997 de la US Open.
Venus Williams era noul star american care avea un turneu de excepție în fața propriilor suporteri, reușind un US Open de excepție. De asemenea, atunci se inaugura și Arthur Ashe Stadium, cea mai mare arenă de tenis din lume, singura cu peste 20.000 de locuri. Pentru americani, totul mergea foarte bine, având o arenă de excepție, dar și un star în devenire.
În același timp, o jucătoare din România reușea să ajungă pentru prima oară în semifinalele de la New York. După ce Virginia Ruzici a ajuns de două ori în sferturi, Irina Spîrlea reușea să treacă de această fază la ediția din 1997 de la New York.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52

"The Bump" și un meci foarte echilibrat pierdut de româncă

Primul set a fost pierdut de Irina la tiebreak, cu scorul de 7-5, dar aceasta a reușit să revină în setul al doilea, pe care l-a câștigat cu scorul de 6-4.
Cu toate acestea, la schimbul de terenuri din setul al doilea, la scorul de 4-3 pentru Venus, a avut loc celebra ciocnire dintre cele două jucătoare, cunoscută peste ocean drept "The Bump". În timp ce se îndreptau către băncile lor, Irina Spîrlea și Venus Williams s-au ciocnit chiar în dreptul fileului, iar jucătoarea din România și-a acuzat adversara că este arogantă pentru că nu s-a dat la o parte.
Irina a reușit să câștige în cele din urmă setul al doilea cu 6-4, iar în setul al treilea Venus a salvat chiar și două mingi de set. În cele din urmă, Venus s-a impus cu 9-7 în tiebreak-ul setului decisiv, obținând biletul către marea finală.
Din păcate, partida dintre cele două jucătoare a fost umbrită de incidentul din setul doi, dar și de cuvintele tatălui lui Venus de după partidă adresate Irinei Spîrlea. Venus a ajuns în finală la doar 19 ani, pierdută două zile mai târziu în fața Martinei Hingis fără drept de apel, scor 6-0, 6-4.
Pentru Irina Spîrlea, semifinala de la US Open 1997 rămâne cea mai bună performanță a carierei într-un turneu de Grand Slam, performanță egalată de Simona Halep în 2015.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44