Răducanu, născută în Canada şi care provine dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică, aflată pe locul 150 în clasamentul mondial, continuă astfel să impresioneze la acest turneu la care participă în premieră, reuşind un parcurs fără greşeală până acum venind din calificări. După ce a învins-o în runda precedentă pe americanca Shelby Rogers (43 WTA), sfertfinalistă anul trecut şi care la actuala ediţie a eliminat-o pe nr. 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, Răducanu nu i-a dat nicio şansă în sferturi elveţiencei Bencic, campioana olimpică de la Tokyo şi semifinalistă la US Open în 2019, încheind socotelile cu aceasta în mai puţin de o oră şi jumătate.

Răducanu are garantată poziția 51 WTA. Cea mai bună britanică.

În istoria US Open, o singură dată un jucător venit din calificări a ajuns în semifinale, dar în competiția masculină (în 1968). În toată istoria Grand Slamului, doar două jucătoare aflate la începutul competiției în afara top 100 au ajuns în semifinale (Billie Jean King - 1979 și Kim Clijsters - 2009).
Australian Open
Danielle Collins, despre finala cu Ash Barty, la Australian Open 2022: "Va fi un meci spectaculos!"
27/01/2022 LA 12:06
Grație performanței impresionante, Răducanu are garantate deja 1351 de puncte și va urca până pe locul 51 în lume. O calificare în finală, o va duce pe Emma la cota 1871 puncte și va fi sinonim cu locul 31 în lume. Dacă își va menține această poziție, Răducanu are toate șansele să beneficieze de statutul de cap de serie la turnee, astfel că va avea adversare mult mai slab cotate în primele tururi. O eventuală victorie finală la Flushing Meadows i-ar aduce 2571 puncte și un salt până pe locul 23 WTA.
În iunie, Emma Răducanu juca primul său turneu din circuitul WTA. După doar câteva luni, după optimi la Wimbledon și semifinale la US Open, sportiva de doar 18 ani va fi cel mai bine clasată sportivă britanică în circuitul WTA. Ea pune astfel capăt domniei Johannei Konta, care din octombrie 2015 (de 310 săptămâni) a fost cea mai bună jucătoare din Regat.
Nu doar Răducanu va urca enorm după competiția de la US Open. Leylah Fernandez, deja calificată în semifinale, are garantată poziția 36 WTA, iar un eventual succes la New York ar urca-o pe canadiancă până pe locul 18, peste Cori Gauff, Bianca Andreescu sau Jennifer Brady.
Odată cu accesul Emmei Răducanu și a lui Leylah Fernandez în penultimul act de la US Open, e pentru prima oară din 2009 până în prezent când două adolescente ajung atât de departe în turneu. În toată istoria, în 11 rânduri s-a întâmplat ca două sau mai multe sportive sub 20 ani să evolueze în semifinale la Flushing Meadows.
În semifinalele de la Flushing Meadows, Emma Răducanu o va întâlni pe învingătoarea din duelul Karolina Pliskova - Maria Sakkari.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Ashleigh Barty, prima jucătoare din Australia ajunsă în finală la Melbourne în 42 de ani. "E ireal"
27/01/2022 LA 10:04
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22