Articol scris de Timeea Franțescu
Jucătoarea din Canada a eliminat nume importante din turneul american. Aceasta a trecut de una dintre favoritele principale, Naomi Osaka, jucătoare care a cucerit titlul de la US Open în 2018 și 2020, dar și de Angie Kerber, campioana din 2016 a competiției.
Leylah Fernandez a împlinit 19 ani chiar în ziua calificării în sferturile de finală. Astfel, victoria în fața lui Kerber a venit ca un cadou perfect pentru tânăra jucătoare.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52

US Open 2021 | Rezumatul unui meci "nebun": Angelique Kerber - Leylah Fernandez

Fernandez "folosește lovitură potrivită cam de fiecare dată"

Expertul Eurosport Mats Wilander, care a trăit experiențe asemănătoare pe terenul de tenis, câștigând Roland Garros la doar 17 ani, se declară impresionat de reușitele lui Fernandez și de modul acesteia de a aborda situațiile pe teren, la o vârstă atât de fragedă.
"Să fiu sincer, nici nu știu cu ce să încep. Aș putea începe cu atitudinea ei. Nu înțeleg cum la 18 ani, deși e normal să te bucuri de public, ea râde, zâmbește de fiecare dată când are o lovitură bună. Se bucură și activează astfel mulțimea.
Să vorbim și despre partea tehnică. Are o tehnică bună din toate privințele. Folosește lovitura potrivită cam de fiecare dată", a declarat Mats Wilander în urma victoriei lui Fernandez împotriva lui Kerber.
Clasată pe locul 73 WTA, Fernandez joacă pentru a șaptea oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Până acum, tânăra nu a ajuns mai departe de turul trei, performanță reușită la Roland Garros în 2020.
În sferturile de finală o va întâlni pe Svitolina, clasată pe locul 5 WTA, jucătoare care a eliminat-o pe Simona Halep în optimile competiției. Meciul va fi o premieră, cele două sportive întâlnindu-se pentru prima dată pe terenul de tenis.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44