Articol scris de Timeea Franțescu
Jucătoarea din Canada a eliminat nume importante din turneul american. Aceasta a trecut de una dintre favoritele principale, Naomi Osaka, jucătoare care a cucerit titlul de la US Open în 2018 și 2020, dar și de Angie Kerber, campioana din 2016 a competiției.
Leylah Fernandez a împlinit 19 ani chiar în ziua calificării în sferturile de finală. Astfel, victoria în fața lui Kerber a venit ca un cadou perfect pentru tânăra jucătoare.
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 11 ORE

US Open 2021 | Rezumatul unui meci "nebun": Angelique Kerber - Leylah Fernandez

Fernandez "folosește lovitură potrivită cam de fiecare dată"

Expertul Eurosport Mats Wilander, care a trăit experiențe asemănătoare pe terenul de tenis, câștigând Roland Garros la doar 17 ani, se declară impresionat de reușitele lui Fernandez și de modul acesteia de a aborda situațiile pe teren, la o vârstă atât de fragedă.
"Să fiu sincer, nici nu știu cu ce să încep. Aș putea începe cu atitudinea ei. Nu înțeleg cum la 18 ani, deși e normal să te bucuri de public, ea râde, zâmbește de fiecare dată când are o lovitură bună. Se bucură și activează astfel mulțimea.
Să vorbim și despre partea tehnică. Are o tehnică bună din toate privințele. Folosește lovitura potrivită cam de fiecare dată", a declarat Mats Wilander în urma victoriei lui Fernandez împotriva lui Kerber.
Clasată pe locul 73 WTA, Fernandez joacă pentru a șaptea oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Până acum, tânăra nu a ajuns mai departe de turul trei, performanță reușită la Roland Garros în 2020.
În sferturile de finală o va întâlni pe Svitolina, clasată pe locul 5 WTA, jucătoare care a eliminat-o pe Simona Halep în optimile competiției. Meciul va fi o premieră, cele două sportive întâlnindu-se pentru prima dată pe terenul de tenis.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
IERI LA 12:43
US Open
McEnroe, întrebat dacă regretă ce a zis de Emma Răducanu şi dacă vrea să îşi ceară scuze
IERI LA 10:16