Ediția din 2021 de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, va aduce o premieră în ultimii 24 de ani. Pentru prima oară din 1997, Serena Williams, Rafael Nadal și Roger Federer nu vor participa la un turneu de Grand Slam și se pare că asistăm la sfârșitul unei ere în tenis.
Din păcate, vârsta își spune cuvântul și în cazul unora dintre cei mai buni tenismeni ai tuturor timpurilor. Ieri, Serena Williams a anunțat că nu va participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului deoarece nu și-a revenit în urma accidentării suferite în primul tur de la Wimbledon. Potrivit lui Patrick Mouratoglou, toată lumea a sperat pentru revenirea Serenei la New York, dar corpul acesteia nu este pregătit pentru o asemenea provocare.
US Open
Novak Djokovic, "interzis" la US Open: "Eu pot juca, dar Nole nu? Ridicol!"
17/06/2022 LA 06:03
Rafael Nadal are și el probleme, după ce nu și-a revenit complet după accidentarea suferită în timpul semifinalei de la Roland Garros cu Novak Djokovic, accidentare care l-a ținut departe de Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo. Revenit la Washington luna trecută, Rafael Nadal a întâmpinat probleme și s-a retras, pe rând, de la Toronto, Cincinnati și US Open, anunțând că nu va reveni pe circuit în 2021.
Lista numelor mari care nu participa la US Open este completată de Roger Federer. Elvețianul, care recent a împlinit 40 de ani, se va opera la genunchi, după ce și-a agravat accidentarea în timpul turneului de la Wimbledon. Aceasta este a doua operație într-un an și jumătate la genunchi pentru campionul elvețian, revenirea sa în tenis fiind în acest moment pusă sub semnul întrebării.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205801.png

Thiem și Venus Williams completează și ei lista accidentaților

Dominic Thiem, campionul din 2020 de la US Open, a anunțat că nu va putea să își apere titlul cucerit anul trecut din cauza accidentării de la încheietură. Din păcate pentru austriac, cel care a concurat ultima oară la Mallorca, exact înainte de Wimbledon, anul 2021 este compromis, revenirea sa în circuit urmând să aibă loc la începutul anului 2022.
Printre cele mai recente anunțuri legate de neparticiparea la US Open se află cele ale lui Venus Williams, sora Serenei, care s-a accidentat în timpul turneului WTA 250 de la Chicago și a Sofiei Kenin, câștigătoarea din 2020 de la Australian Open care a fost depistată cu COVID-19.
Toate meciurile sunt transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player, fără reclame sau întreruperi. Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21