Halep (29 ani, 13 WTA), cap de serie numărul 12, a obţinut o victorie destul de facilă, în doar 68 de minute. După partidă, într-un interviu pentru Eurosport, Simo a anunțat că din punct de vedere fizic nu mai are probleme, chiar dacă încă evoluează cu o bandă pe coapse. De la un meci la altul simte mai bine mingea, astfel că sunt toate circumstanțele pentru o nouă performanță fantastică într-un turneu de Grand Slam, după succesele istorice de la Roland Garros și Wimbledon.
"Mă simt bine, sunt bucuroasă că pot să joc un Grand Slam anul acesta, după cele două pierdute din cauza accidentărilor. Fizic sunt ok, de la zi la zi parcă simt mai bine jocul, dar aici fiecare meci e greu. Așa că mă voi gândi la următorul și voi încerca să dau tot ce am mai bun ca să câștig. Dar va fi un meci greu", a explicat Halep.

US Open 2021 | Interviu exclusiv cu Simona Halep după victoria clară cu Kristína Kučová

Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 13 ORE
CITEȘTE ȘI:

Halep - Rybakina, vineri pe Eurosport

În drumul spre fazele superioare ale turneului de Grand Slam de la US Open, Simona Halep trebuie să treacă de Elena Rybakina (Kazakhstan). Reprezentanta României va avea vineri în față o jucătoare clasată azi pe locul 20 WTA, fără prea multă experiență la cel mai înalt nivel și în special la Flushing Meadows, dar aflată în plină ascensiune.
Jucătoarea în vârstă de 22 de ani vine după cel mai bun an al carierei în turneele de Grand Slam. La Roland Garros a ajuns până în sferturile de finală, iar la Wimbledon a acces până în turul 4. Rybakina a avut o vară fierbinte, pentru că a jucat pentru medalii și la Jocurile Olimpice. Sportiva din Kazakhstan a pierdut finala mică împotriva Elinei Svitolina. La US Open, adversara Simonei a mai jucat la două ediții și a obținut o singură victorie până acum, anul trecut.
"La nivelul acesta, toate adversarele sunt foarte dificile și va fi o partidă foarte grea. Rybakina este puternică, va fi o provocare mare pentru mine după o așa lungă pauză. Vreau doar să mă bucur de ceea ce fac aici, de ceea ce joc. E o șansă mare să pot să joc Grand Slamul acesta după atâtea accidentări", a mai spus marea noastră campioană.
Halep a încheiat partida de aseară cu un as, două duble greşeli, 19 winners şi 18 erori neprovocate, în timp ce Kucova (31 ani, 111 WTA), lucky loser, a avut o dublă greşeală, 10 winners şi 15 erori neforţate.
Simona Halep, care anul trecut nu a participat la US Open, şi-a asigurat un cec de 180.000 de dolari şi 130 de puncte WTA. În cazul în care trece de Elena Rybakina, pe sportiva noastră o așteaptă în optimi învingătoarea din confruntarea Svitolina - Kasatkina.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 14 ORE
Australian Open
Când joacă Sorana Cîrstea (vs Kucova) și Irina Begu (vs Mertens) în turul 2 la Australian Open 2022
ACUM 21 ORE