Săptămâna viitoare va începe la New York US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. În centrul atenției se află numărul 1 mondial, Novak Djokovic, care are șansa unei performanțe incredibile. Cu toate acestea, sârbul nu a participat la turneele premergătoare ultimului turneu de Grand Slam al anului, astfel încât s-au făcut remarcați jucătorii considerați viitorul circuitului ATP.
Turneele Masters 1000 de la Toronto și Cincinnati au fost câștigate de Daniil Medvedev (2 ATP), respectiv Alexander Zverev (4 ATP). De asemenea, Stefanos Tsitsipas (3 ATP), a fost semifinalist la ambele turnee disputate în America de Nord vara aceasta.
Expertul Eurosport, Alex Corretja, crede că Alexander Zverev și Daniil Medvedev îi pot pune cele mai mari probleme lui Novak Djokovic la US Open, dar și la următoarele turnee importante: "Cred că atât Alex, cât și Daniil Medvedev vor fi cei mai dificil adversari pentru Novak Djokovic, cu siguranță. Sascha e convins acum că poate câștiga titluri importante. Până acum credeam despre el că este un jucător bun și atât, dar și el simțea că îi lipsește ceva. Acum are mai multă experiență, e mai relaxat. Își controlează emoțiile mai bine", a spus Alex Corretja.
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205801.png

Novak Djokovic, aproape de o performanță istorică

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, este foarte aproape de a realiza o performanță istorică. Pentru prima oară de la Rod Laver în 1969, un jucător de tenis poate realiza Grand Slam-ul, adică să câștige toate cele patru turnee de Grand Slam în același an calendaristic.
Presiunea este cu atât mai mare pentru Nole, care poate să își depășească rivalii în clasamentul titlurilor de Grand Slam câștigate. În acest moment, sârbul se află la egalitate cu Rafael Nadal și Roger Federer, toți trei având în palmares câte 20 de titluri de Grand Slam.
Chiar dacă pleacă din postura de favorit principal, rămâne de văzut cum va gestiona Novak Djokovic presiunea, ținând cont că jucătorii din noua generație precum Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev sau Alexander Zverev trebuie să facă pasul următor, și anume să câștige un titlu de Grand Slam și să îl învingă pe sârb într-o partidă în sistemul cel mai bun din cinci seturi.
Toate meciurile sunt transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player, fără reclame sau întreruperi. Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44