Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alize Cornet, reacție promptă, după ce fostul ei antrenor a fost acuzat de viol de o colegă din WTA

Nicu Savin

Publicat 02/09/2022 la 17:38 GMT+3

Tenisul feminin din Franța este în mijlocul unui scandal uriaș, după ce Fiona Ferro (259 WTA) l-a reclamat pentru viol pe Pierre Bouteyre, fostul său antrenor. Acesta a lucrat mult timp în trecut și cu Alize Cornet, iar aceasta a avut o reacție tranșantă despre acest subiect, spunând că o afectează foarte mult și că este alături de colega sa de circuit.

Alizé Cornet à l'US Open en 2022

Credit imagine: Getty Images

În plină desfășurare a Grand Slam-ului de la US Open, tenisul feminin este în mijlocul unui scandal uriaș. Fiona Ferro (25 de ani), jucătoare aflată acum pe poziția 259 în lume (a fost pe locul 39 în martie 2021), a depus în februarie o plângere la poliție, în care l-a acuzat de viol și hărțuire sexuală repetată pe fostul ei antrenor, Pierre Bouteyre (50 de ani).
Autoritățile au cercetat cazul câteva luni, iar pe 19 august l-au pus sub acuzare pe antrenor, care riscă până la 20 de ani de închisoare. Faptele regretabile s-ar fi petrecut în perioada 2015-2018, la Saint-Raphael, locul unde se antrena în mod constat Fiona Ferro. În acel interval de timp, jucătoarea avea 15-18 ani.
Conform presei franceze, Bouteyre a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu Ferro, dar susține că acestea au fost consensuale, respingând acuzațiile de viol. Deocamdată, antrenorul este sub control judiciar și are interdicția de a părăsi Franța și de a antrena minore. Conform presei franceze, procesul poate dura maxim doi ani, perioadă în care poliția va cerceta dacă și alte jucătoare au fost agresate sexual de Bouteyre.
Citește și:

Alize Cornet, mesaj de susținere pentru Fiona Ferro

În cadrul anchetei va fi audiată și Alize Cornet, cea care a fost antrenată de Bouteyre între 2002 și 2012, dar și pentru o scurtă perioadă în 2018-2019. Calificată în turul 3 la US Open, după victoriile cu Emma Raducanu și Katerina Siniakova, franțuzoaica a vorbit deschis despre acest subiect.
A 40-a jucătoare a lumii a recunoscut că știa de ceva vreme despre denunțul Fionei Ferro și că este foarte afectată de tot ceea ce se întâmplă. Cornet nu a ezitat să-și manifeste public susținerea pentru colega sa de circuit și a declarat că va pune la dispoziția autorităților toate informațiile necesare pentru deslușirea adevărului.
"Este un subiect mult prea serios pentru a-l aborda în timpul turneului. Evident că mă afectează foarte mult și poate că acesta este unul dintre motivele pentru care nu dorm prea bine noaptea. Evident că transmit un sprijin imens pentru Fiona, ceea ce am făcut și printr-un mesaj, pentru că este colega mea. Este groaznic pentru amândoi și mai ales pentru Fiona. El a fost antrenorul meu timp de zece ani, așa că nu e grozav să aud astfel de chestii. Dar eram deja conștientă (de plângerea făcută la poliție de către Ferro) așa că nu e nimic nou. Știu povestea de câteva luni.
Fac ceea ce trebuie să fac. În cadrul anchetei sunt întrebată diverse chestii și nu este ca și cum aș putea negocia cu poliția. Curaj Fionei. Suntem cu ea, o iubim și toate fetele din circuit se gândesc foarte mult la ea. Sper că va putea merge mai departe în viața ei când totul se va termina", a spus Alize Cornet, citată de
Alize Cornet va juca sâmbătă în turul 3 la US Open, contra americancei Danielle Collins, cea care a învins-o în sferturi la Australian Open în acest an, în singura lor întâlnire directă de până acum.
Programul zilei de vineri la US Open
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo