Carlos Alcaraz a avut un sezon fantastic până în prezent, câștigând 5 turnee ATP și jucând alte două finale. Aceste performanțe l-au adus până pe locul 4 în clasamentul mondial, dar problemele avute de ceilalți jucători de top îl pot ajuta să devină chiar lider mondial în următoarea perioadă.
Djokovic are interzis în SUA, Zverev este accidentat și nu se știe când va reveni, iar Nadal tocmai și-a anunțat retragerea de la Montreal și e posibil să nu poată juca până al US Open. Acest context îi oferă șansa lui Alcaraz să spere că poate deveni lider mondial înainte de US Open. Ibericul nu depinde însă numai de el, ci are nevoie ca Daniil Medvedev, actualul lider ATP, să nu obțină rezultate notabile la Montreal și Cincinnati.
Concret, pentru ca Alcaraz să fie lider mondial la începerea US Open el trebuie să câștige unul dintre Mastersurile care urmează (Montreal și Cincinnati) și să ajungă cel puțin în finală la celălalt, iar Medvedev să nu bifeze nicio semifinală și nici să facă sferturi la ambele turnee.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
IERI LA 18:56
Rusul joacă în această săptămână la Washington și a arătat o formă bună, calificându-se deja în sferturi, astfel că e greu de crezut că va părăsi repede competițiile de la Montreal și Cincinnati. Totuși, orice e posibil, iar forma lui Alcaraz în recomandă pentru a face un sezon american de vis și a deveni noul lider mondial, dacă nu înainte, poate după Grand Slam-ul de la Flushing Meadows, unde Medvedev are de apărat 2000 de puncte, el fiind campionmul en-titre.
Citește și:

Carlos Alcaraz, record absolut în circuitul ATP

Carlos Alcaraz nu s-a ferit să afirme că țelul său este să ajungă numărul unu mondial, iar dacă prestațiile sale vor continua pe același trend acest lucru este doar o chestiune de timp. Până atunci însă, Alcaraz continuă să bată diverse recorduri, iar ultimul dintre ele este cu adevărat impresionant.
Finala pierdută la Umag a fost a 100-a partidă jucată de Alcaraz în circuitul ATP. Ibericul a câștigat 75 dintre aceste meciuri, devenind jucătorul cu cele mai multe succese în primele sale 100 de jocuri la nivel ATP din istorie. Recordul îi aparținea lui Andy Roddick, care obținuse 73 de victorii în primele 100 de dueluri în circuitul ATP.
La acest capitol, Alcaraz chiar îi eclipsează pe Rafa Nadal, Roger Federer sau Novak Djokovic. Alte legende ale tenisului precum Bjorn Borg, Jimmy Connors, Ivan Lendl, Stefan Edberg, Boris Becker, Jim Courir sau Pete Sampras nici măcar nu s-au apropiat de performanța atinsă de tânărul iberic.
Carlos Alcaraz, peste multe legende ale tenisului la capitolul victorii în primele 100 de meciuri în ATP:
 • Carlos Alcaraz - 75
 • Andy Roddick - 73
 • John McEnroe - 72
 • Michael Chang - 70
 • Mats Wilander - 70
 • Andre Agassi - 70
 • Jo Wilfried Tsonga - 70
 • ...
 • Rafa Nadal - 67
 • Novak Djokovic - 65
 • Andy Murray - 63
 • Roger Federer - 51
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02