Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casper Ruud, pregătit de finala cu Alcaraz de la US Open! În ce fel l-a ajutat Rafael Nadal pe norvegian

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/09/2022 la 16:57 GMT+3

Casper Ruud a ajuns în cea de-a doua sa finală de Grand Slam, după victoria în 4 seturi împotriva lui Karen Khachanov. Ruud este foarte încrezător înaintea meciului cu Alcaraz și spune că finala cu Rafael Nadal de la Roland Garros l-a ajutat să gestioneze mai bine o asemena partidă

Rafael Nadal et Casper Ruud en finale de Roland-Garros 2022

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Casper Ruud mizează pe experiențele sale anterioare înaintea finalei de la US Open, împotriva lui Carlos Alcaraz. Miza este cu atât mai mare, încât cel care va reuși să ridice trofeul deasupra capului va deveni și noul număr 1 mondial în clasamentul ATP.
La ediția Roland Garros-ului din acest an, Ruud a devenit primul norvegian care reușește performanța de a ajunge în finală. Acesta a pierdut în fața lui Rafael Nadal, cu scorul de 3-6, 3-6, 0-6, dar crede că acea experiență poate contribui decisiv în determinarea câștigătorului din finala US Open.
"Finala de la Roland Garros mi-a dat un ritm bun. După acea dispută mi-am spus că dacă mai ajung într-o finală de acest tip sper să nu îl mai am pe Rafa ca adversar pentru că este aproape imposibil să îl bați pe zgură. În primul rând sunt bucuros că nu îl întâlnesc pe el", a spus Ruud înaintea finalei de US Open, conform
Casper Ruud și-a făcut o reputație bună în meciurile pe zgură, dar a progresat enorm în acest sezon pe hard, totul culminând cu finalele de la Miami și US Open. Aceste rezultate l-au ajutat să câștige încredere în sine și adversarii săi sunt conștienți de ce poate realiza pe teren.
Citește și:

Ruud spune că finala pierdută la Roland Garros l-a ajutat enorm

Ruud este conștient că a avut foarte multe de învățat din finala pierdută la Roland Garros în acest an, contra lui Nadal. Norvegianul a învățat să își gestioneze mai bine emoțiile și să se concentreze mai mult pe teren, în ciuda oamenilor care îl privesc din tribună.
"Cred că acel meci cu Rafa m-a pregătit puțin pentru ce urmează. Măcar știu cu ce mă confrunt atunci când voi păși pe teren. E o finală și e emoționant să vezi trofeul lângă teren, să vezi toate celebritățile din tribune. Chiar și la Roland Garros au fost familii regale care ne-au privit. A fost o experiență nouă pentru mine și cred că sunt pregătit pentru meciul de duminică", a mai spus Ruud.
Norvegianul spune că momentul de cotitură în jocul său pe hard a fost la Indian Wells, acolo unde a fost eliminat de Kyrgios. În acel moment, Ruud și-a dat seama că trebuie să schimbe ceva și să arate un tenis mult mai bun și pe aceste suprafețe.
"După meciul pierdut în turul 3 la Indian Wells în fața lui Nick Kyrgios, am simțit că nu am jucat ce trebuie. În acel moment știam că sunt foarte departe de o finală de Grand Slam, cel puțin cu jocul pe care îl practicam. Pe adversarii mei îi ajuta faptul că aveam o reputație bună pe zgură, dar nu făcusem meciuri atât de bune și pe hard, iar asta le dădea încredere", a încheiat Ruud.
Casper Ruud putea deveni deja număr 1 mondial dacă Tiafoe îl învingea în semifinale pe Alcaraz. Norvegianul declarase că preferă să își câștige acest drept în finală, astfel că meciul cu Alcaraz are o miză dublă pentru fiecare dintre ei.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo