Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce moment! Swiatek a schimbat racheta și a mai pierdut doar două puncte din următoarele 22 cu Pegula la US Open

Irina Aldea

Publicat 08/09/2022 la 14:11 GMT+3

Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a obținut calificarea în semifinale la US Open 2022 după ce a trecut de Jessica Pegula în minimum de seturi.

Iga Swiatek, victorie în 2 seturi cu Pegula. Liderul WTA s-a calificat în semifinale la US Open 2022

Iga Swiatek a învins-o în două seturi pe Jessica Pegula și s-a calificat în semifinalele US Open, unde numărul 1 mondial o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, a șasea favorită. Swiatek a fost condusă cu un break la 3-2 în primul set, dar, după ce a schimbat racheta, a mai cedat doar două puncte în set. Pegula a numit mutarea o "schimbare de momentum uriașă", în timp ce Swiatek a spus că "m-a ajutat foarte mult" și a simțit că jocul ei "a făcut clic".
Pegula, cap de serie numărul 8, a început meciul din sferturi ca din tun și a obținut prima break-ul în meci, la 3-2. Ea conducea cu 30-0 în game-ul următor, când Swiatek a ales să schimbe racheta. Poloneza a reușit apoi patru puncte la rând pentru a face break și a mai cedat doar două puncte în set: "A fost cu siguranță o schimbare uriașă de momentum", a declarat Pegula, care era ultima jucătoare din SUA rămasă pe tabloul feminin.
CITEȘTE ȘI:

Schimbarea rachetei, asul din mâneca polonezei Iga Swiatek

"Cred că a ajutat-o foarte mult. Așa că a fost o mișcare bună din partea ei. Ea știa că mingea zbura puțin spre ea și trebuia să schimbe racheta. Mingea ei ateriza un pic mai scurt. Am simțit că nu mă mișcam cum trebuie. Am făcut doar câteva greșeli stupide. Ea a început să joace puțin mai bine. Am încercat prea mult. Game-urile au zburat, au trecut foarte repede. Următorul lucru pe care l-am știut a fost că am pierdut setul cu 6-3.
Eram obișnuită ca ea să facă greșeli. Ea poate a lovit câteva mingi, și cred că am fost pur și simplu dezechilibrată de ritm. Apoi am început să ratez totul pentru literalmente tot restul setului. Așa că da, i-am făcut break, apoi am pierdut total, parcă fiecare minge, am simțit că ratez fiecare minge", a transmis Pegula la conferința de presă.
Reflectând asupra deciziei sale, Swiatek, nr. 1 mondial, a declarat: "Am fost foarte încântată de această decizie: Astăzi mi-am dat seama că am nevoie de un ajutor suplimentar din partea rachetei și a corzii în sine, deoarece Jessie este o adversară atât de dură încât poți pierde doar două puncte în plus. Mi-am dat seama că poate ar fi mai bine să schimb racheta. Cred că m-a ajutat foarte mult. Cred că și condițiile m-au ajutat, pentru că astăzi a fost mai frig. Mingea nu a zburat atât de mult. Nu știu dacă de fapt a fost cheia sau ceva de genul ăsta. Cu siguranță nu mă gândeam la corzi și m-am concentrat pe ce trebuie după schimbare", a spus și Swiatek.
Setul al doilea a fost mult mai dezechilibrat, cu 10 break-uri la serviciu și decis în cele din urmă într-un tie-break în favoarea lui Swiatek. Este pentru prima dată când Swiatek ajunge în semifinalele US Open: "Simt că s-a produs un declic. Am reușit astăzi să-mi folosesc intuiția un pic mai mult. Nu m-am forțat să fac fiecare pas corect, toate aceste lucruri tehnice la care am lucrat. A fost mai natural astăzi. Am putut să mă concentrez doar pe lucruri de bază. A fost bine pentru că nu aveam în cap mii de lucruri de îmbunătățit. Pur și simplu jucam un pic mai bine", a mai spus Swiatek, care o va înfrunta în continuare pe Aryna Sabalenka, a șasea favorită.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 8 septembrie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo