Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"

Andrei Nicolae

Actualizat 31/08/2022 la 12:49 GMT+3

Tenismena niponă a fost eliminată în primul tur al turneului de mare șlem din Statele Unite de către Danielle Collins, scor 6-7, 3-6. Osaka a vorbit la finalul partidei despre partida făcută, dar și despre starea ei mentală.

Japan's Naomi Osaka gestures after a point during her 2022 US Open Tennis tournament women's singles first round match against USA's Danielle Collins at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York

Credit imagine: Getty Images

Sezonul actual al japonezei a fost măcinat de accidentări, aspect ce a afectat-o nu doar din punct de vedere fizic, dar și psihologic. La celelalte turnee de Grand Slam, rezultatele lui Naomi Osaka au fost următoarele: Australian Open (eliminare în turul al treilea), Roland Garros (eliminare în primul tur), iar la Wimbledon nu a participat.
Odată cu eliminarea prematură și de la US Open, Osaka a atins o bornă negativă. Va fi pentru prima dată în cinci ani când japoneza nu cucerește niciun Grand Slam într-un sezon. Nipona a obținut două titluri la Australian Open și alte două chiar la US Open, în 2018 și 2020.
Osaka a descris la finalul partidei cum se simte și a recunoscut că se află într-un punct dificil al carierei sale.
"Acum trebuie să mă relaxez puțin, să îmi iau câteva zile libere, deoarece este un haos mare în capul meu, gândesc prea mult. Accidentările mi-au condiționat întreg sezonul, chiar acum câteva zile nu puteam servi bine.
Acum am concurat din nou și am simțit ceva aproape de distracție pe teren, dar în final nu pot juca cum vreau, iar înfrângerile sunt întodeauna dureroase. Dorința mea cea mai mare este să pot să joc constant fără să mă doară spatele, am simțit că am făcut ce am putut astăzi, iar adevărul este că nu am un plan definit pentru ceea ce urmează", a declarat nipona, citată de Punto de Break.
Citește și:

Osaka, despre partida cu Danielle Collins

Japoneza a vorbit și despre înfrângerea în fața jucătoarei din Statele Unite și a analizat greșelile pe care le-a făcut în timpul meciului.
"Nu am avut încredere în drive-ul meu și asta m-a făcut să joc mai conservator decăt ar fi trebuit. Collins este o tenismenă foarte agresivă, a lovit cu multă presiune de fiecare dată și a lovit mingea fără milă fără să îi pese de cum îmi vine mie mingea.
Am avut multe probleme pentru ceva timp, am simțit că nu am putut să lovesc cu forehand-ul cum am făcut-o mereu, nu știu dacă țin de antrenament sau nu, dar ideea este că mi-am pierdut atingerea cu lovitura de drive."
Osaka părăsește astfel prematur ultimul turneu de mare șlem al anului, în timp ce Danielle Collins o va înfrunta pe Cristina Bucsa în turul al doilea.
Programul zilei de miercuri
Programul zilei US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo