Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daria Snigur, "o umbră" a jucătoarei care a bătut-o pe Simona Halep la US Open. Ce s-a ales de ucraineancă

Irina Aldea

Publicat 11/05/2023 la 13:11 GMT+3

Daria Snigur a atins apogeul carierei sale de până acum la US Open 2022, atunci când a reușit să producă cea mai mare surpriză a zilei pe tabloul feminin, s-o elimine pe Simona Halep, cândva semifinalistă la Flushing Meadows. Din acel moment, ucraineanca nu a înregistrat vreo ascensiune, iar succesul cu Halep rămâne performanța carierei pentru ea.

Simona Halep, înfrângere dureroasă la US Open 2022! Românca, eliminată în turul 1 de Daria Snigur

Daria Snigur, în vârstă de 21 de ani, aflată în prezent pe locul 169 WTA, reușea în 2022, la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, să producă cea mai mare surpriză a începutului de turneu, chiar la debutul său în competițiile majore. Simona Halep venea după titlul cucerit la Toronto și părea că e capabilă să ajungă în fazele finale la Flushing Meadows.
Fostul lider mondial din WTA ajungea în 2015 în semifinale la US Open, dar dintre toate turneele majore, acela a fost totuși cel mai slab rezultat al său, în comparație cu reușitele de la Australian Open, dar mai ales Roland Garros și Wimbledon. Totuși, un rezultat șocant avea să se producă la US Open 2022. Simona Halep, favorită numărul 7, era eliminată încă din primul tur, urmând ca în câteva săptămâni să facă anunțul și mai șocant privind acuzațiile oficiale de dopaj.

Victoria cu Simona Halep, rezultatul carierei pentru Daria Snigur

Daria Snigur s-a impus la acel moment cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4 în fața Simonei Halep, însă pentru ea nu au urmat și alte rezultate excelente, care să-i aducă măcar debutul în Top 100 WTA. Cel mai bun loc ocupat de ucraineancă e 105 WTA, atins pe 14 noiembrie 2022). În turul secund de la US Open, Snigur era învinsă de Rebecca Marino în minimum de seturi.
De atunci, Snigur a disputat 20 de turnee în total, până în prezent, dintre care 15 turnee în circuitul ITF. În toate aceste competiții, ucraineanca născută la Kiev nu a reușit să câștige niciun titlu. Cele mai bune rezultate ale sale în ultimele 20 de turnee:
  • semifinală ITF France 24A
  • finală pierdută la W25 Petange 02A
  • semifinală ITF France 03A
  • semifinală la ITF Slovakia 02A
  • semifinală la ITF Spain 16A
De la victoria cu Simona Halep de la US Open, Daria Snigur nu a mai cunoscut succesul la turneele de Grand Slam. La Australian Open, la începutul acestui an, ucraineanca a fost eliminată încă din calificări. La Melbourne, Snigur ceda în fața adolescentei de doar 15 ani (la acel moment), Brenda Furhvirtova, cu scorul de 5-7, 7-6, 3-6, după două ore și 13 minute de joc.
CITEȘTE ȘI:
În total, Daria Snigur are 6 titluri ITF cucerite în carieră, câștigând până acum 413,654 de dolari. Ucraineanca are o singură victorie în fața jucătoarelor de Top 10 WTA, la Simona Halep. Alte victorii importante le-a obținut în fața belgiencei Yanina Wickmayer, singurul nume sonor în afara sportivei noastre.

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis

Între timp, Simona Halep așteaptă un verdict în privința cazului ei de dopaj. Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, pe 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la roxadustat, o substanţă interzisă clasificată ca eritropoietină (EPO) în regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).
Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Grand Slam, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi riscă până la patru ani de suspendare.
Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4. Halep a negat de la început că ar fi utilizat conştient vreodată o substanţă interzisă, iar joi, într-un interviu acordat platformei Tennis Majors, a afirmat că a fost victima unei "contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare".
"ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord, deoarece regula spune că un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgenţă. Totul durează prea mult. Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată", a mai spus Simona Halep, care a adăugat că a efectuate zece teste antidoping de la depistarea sa pozitivă şi toate au fost negative. O nouă audiere ar putea avea loc "pe 28 mai", iar Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea: "Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo