Novak Djokovic a ratat deja în acest an turneul de la Australian Open pentru că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19. Același scenariu este aproape de a se repeta și în cazul ultimului Grand Slam al anului, US Open. Legislația din SUA e clară și nu permite intrarea pe teritoriul țării a persoanelor nevaccinate.
Fanii și apropiații sârbului speră în continuare că acesta va primi o derogare specială din partea autorităților, dar odată cu trecerea timpului e tot mai limpede că aceasta nu-i va fi oferită. Nole a fost interzis și în Canada, unde săptămâna viitoare are loc Mastersul de la Montreal, astfel că sunt șanse mici ca el să fie primit în SUA în aproximativ 3 săptămâni.
Totuși, încă există o rază de speranță pentru Djokovic, mai ales că acesta are susținere din partea unor membrii ai Congresului SUA.
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
07/08/2022 LA 09:42

Djokovic, susținut de o parte a Congresului SUA pentru a putea juca la US Open

Claudia Tenney și Louie Gohmert, reprezentanți ai Partidului Republican au întocmit o scrisoare deschisă către președintele Joe Biden, în care îi cer să acorde o dispensă specială pentru ca Djokovic să poată juca la US Open. Conform balkaninsight.com, scrisoarea a fost semnată de alți 7 membrii ai Congresului, toți republicani.
"Dacă sportivi de nivel înalt, precum Novak Djokovic, campion a21 de titluri de Grand Slam, nu pot participa la evenimente de profil înalt, se reduce importanța economică și diplomatică, fără să existe un beneficiupentru sănătatea publică.
Regulile pentru călătoriile internaționale, impuse de administrația Biden, sunt despre control și politică, nu despre sănătatea publică. Pentru a participa la acest turneu, jucătorii care dețin un pașaport american nu trebuie să se vaccineze. În schimb, regulile pentru cei care vin din străinătate sunt diferite. Credem că președintele Joe Biden ar trebui să-i acorde lui Nole o excepție care vizează interesul național.
Vă îndemnăm cu tărie să emiteți scutiri de interes național pentru membrii nevaccinați ai Asociației Profesioniştilor din Tenis, care altfel îndeplinesc standardele înalte de eligibilitate pentru a concura la US Open", s-a arătat în scrisoarea semnată de congresmanii SUA.
Evident, demersul politicienilor din SUA nu poate fi catalogat neapărat un sprijin special pentru Djokovic, ci face mai degrabă parte din lupta politică internă dintre republicani și democrați, care au viziuni diferite despre modul în care trebuie gestionată situația legată de pandemie. Totuși, această dispută ar putea avea efect pozitiv în ceea ce-l privește pe Djokovic.
Sârbul figurează pe lista înscrișilor la US Open, dar organizatorii au subliniat că vor respecta normele impuse de autorități. Fanii lui Djokovic au lansat în urmă cu ceva timp o petiție on-line care solicită Asociației de Tenis din SUA să colaboreze cu Guvernul pentru a-i permite sârbului să joace la US Open.
Mai mulți jucători importanți din circuit și-au manifestat suținerea pentru Djokovic. Inclusiv unii sportivi americani susțin că sârbul ar trebui să fie lăsat să joace la US Open. Goran Ivanisevic, antrenorul lui Nole, a subliniat și el ridicolul situației, spunând că nu înțelege cum unii sportivi infectați cu Covid, dar vaccinați, pot intra în SUA, iar cei sănătoși, dar nevaccinați nu o pot face.
Rămâne de văzut cum se va termina această nouă telenovelă care îl are în prim plan pe Novak Djokovic. Timpul este cel mai mare dușman al sârbului, deoarece pe măsură ce startul US Open se apropie, șansele sale de a fi prezent acolo sunt tot mai mici.
Turneul de la US Open va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02
Tenis
Federer, Nadal și Djokovic, "ca vinul". Jucătorii cu cele mai multe titluri majore după 30 de ani
03/08/2022 LA 14:26