Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, în finala US Open pentru prima dată în carieră! Liderul WTA a câștigat în 3 seturi cu Sabalenka

Bianca Dumitru

Actualizat 09/09/2022 la 06:11 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat în această dimineață în finala US Open, după ce a învins-o în trei seturi pe Aryna Sabalenka. Liderul WTA o va înfrunta în ultimul act al competiției pe Ons Jabeur.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a obținut, în această dimineață, calificarea în finala US Open. Liderul WTA a trecut în trei seturi de Aryna Sabalenka, a 6-a favorită a competiției, scor 3-6, 6-1, 6-4, după două ore și 13 minute de joc.
În primul set, Iga Swiatek nu a reușit să-i țină piept Arynei Sabalenka. Belorusa a preluat conducerea rapid, după un break la 0, și chiar dacă liderul WTA a egalat imediat, Sabalenka s-a desprins și nu a mai putut fi ajunsă, câștigând cu 6-3.
În a doua parte a meciului, poloneza a revenit mult mai hotărâtă pe teren și, deși a cedat câteva puncte spectaculoase în fața adversarei sale, a reușit să trimită duelul în set decisiv. Swiatek s-a impus cu 6-1, fără să-și mai piardă vreun serviciu, 3 game-uri fiind câștigate la 0.
În setul 3, Sabalenka a început cu un break și apoi și-a dublat avantajul, câștigând și pe propriul serviciu. Swiatek a egalat, după un scenariu în oglindă (game pe serviciu + break), iar apoi belorusa a preluat din nou conducerea, repetând reușitele din primele două game-uri ale setului (break + game pe serviciu).
Liderul WTA a revenit din nou și a câștigat 4 game-uri consecutive, obținând victoria și calificarea în ultimul act al competiției de la Flushing Meadows, pentru prima dată în carieră.
Citește și:

Swiatek - Jabeur, în finala feminină de la US Open

În ultimul act al competiției de la Flushing Meadows, Iga Swiatek o va înfrunta pe Ons Jabeur, care a învins-o în această noapte, în semifinalele US Open, pe Caroline Garcia, în două seturi, scor 1-6, 3-6, la capătul unui meci de o oră și 7 minute.
Swiatek și Jabeur s-au mai înfruntat până acum de 4 ori, fiecare câștigând câte două partide. Liderul WTA s-a impus la Washington, în 2019, și la Roma, în 2022, iar tunisianca a câștigat la Wimbledon și la Cincinnati, în 2021.
La această ediție a US Open, Iga Swiatek a trecut de Jasmine Paolini (6-3, 6-0), Sloane Stephens (6-3, 6-2), Lauren Davis (6-3, 6-4), Jule Niemeier (2-6, 6-4, 6-0), Jessica Pegula (6-3, 7-6 (4)) și Aryna Sabalenka (3-6, 6-).
De cealaltă parte, Ons Jabeur le-a învins la New York pe Madison Brengle (7-5, 6-2), Elizabeth Mandlik (7-5, 6-2), Shelby Rogers (4-6, 6-4, 6-3), Veronika Kudermetova (7-6 (1), 6-4), Ajla Tomljanovic (6-4, 7-6 (4)) și Caroline Garcia (1-6, 3-6).
Finala feminină de la US Open va avea loc sâmbătă, de la ora 23:00 (ora României).
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo