Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, victorie muncită în optimile US Open cu Niemeier! E prima poloneză ajunsă vreodată în sferturi

Bianca Dumitru

Actualizat 05/09/2022 la 23:40 GMT+3

Iga Swiatek a devenit prima poloneză calificată vreodată în sferturile de finală ale US Open. Liderul WTA a învins-o în optimi pe Jule Niemeier, în 3 seturi.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a obținut, în această seară, calificarea în sferturile de finală ale US Open, după o victorie în 3 seturi, în fața lui Jule Niemeier, scor 2-6, 6-4, 6-0, la capătul unui meci de două ore și 24 de minute.
În optimi, liderul WTA a avut parte de un adversar care părea accesibil la prima vedere, Jule Niemeier fiind pe locul 108 mondial.
Poloneza a avut nevoie, însă, de set decisiv pentru a se califica în Final 8. Swiatek a pierdut primul set, în 42 de minute, nereușind să câștige decât două game-uri în fața nemțoaicei, care a început partida cu un break.
În setul 2, Iga Swiatek a revenit în joc, câștigând de 4 ori pe serviciul adversarei sale. Liderul WTA a egalat și a trimis meciul în decisiv, acolo unde nu i-a mai dat nicio șansă lui Niemeier.
Citește și:
Deși sportiva de pe locul 108 WTA a avut câteva mingi de break, poloneza s-a impus în setul 3 cu 6-0 și a obținut biletele pentru turul următor la Flushing Meadows.
În urma acestei victorii, Iga Swiatek a devenit prima poloneză care va juca în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la New York.
După calificarea în sferturile de finală ale US Open, pentru Iga Swiatek urmează duelul cu Jessica Pegula, care a învins-o astăzi, în optimi, în două seturi pe Petra Kvitova, scor 3-6, 2-6, după doar 69 de minute petrecute pe teren.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo