Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jaqueline Cristian a anunțat care va fi primul turneu la care va juca după accidentarea teribilă din februarie

Bianca Dumitru

Publicat 10/06/2022 la 22:01 GMT+3

Jaqueline Cristian s-a accidentat la finalul lunii februarie, în timpul turneului de la Doha, având nevoie de o intervenție chirurgicală la genunchi. Sportiva se pregătește acum de revenire pe teren, anunțând că va participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Jaqueline Cristian

Credit imagine: Getty Images

Jaqueline Cristian a suferit la finalul lunii februarie, în timpul meciului din turul 2 de la Doha cu Daria Kasatkina, o accidentare teribilă la genunchi. Pe game-ul său de serviciu, la scorul de 6-2, 2-2, 15-30, sportiva a vrut să se retragă în defensivă la o minge, dar s-a prăbușit pe teren și a acuzat dureri groaznice la genunchiul drept.
Echipa medicală a pătruns imediat pe teren, iar Jaqueline a rămas minute bune pe teren primind îngrijiri, fiindu-i aplicată o pungă cu gheață pe zona vizată. Românca a ajuns pe scaunul său fiind sprijinită de echipa medicală, iar după câteva minute a decis să încerce să revină pe teren și să continue meciul.
La primul punct, genunchiul lui Jaqueline a cedat imediat, iar sportiva a fost scoasă de pe teren într-un cărucior cu rotile, sub privirile îngrijorate ale tuturor celor aflați pe teren sau pe marginea lui. Ulterior, Cristian a fost operată la genunchiul drept, iar după câteva luni a reluat antrenamentele.
Acum, sportiva de pe locul 71 WTA se pregătește pentru revenirea în circuit. Jucătoarea de tenis de 24 de ani a spus că primul turneu la care va juca după accidentare este US Open, explicând că nu va ști cât de mult va putea juca până când nu va vedea exact cum se simte pe teren.
Citește și:

"Nu am simțit niciodată foamea și dorul ăsta de tenis!"

Jaqueline Cristian s-a arătat încrezătoare în faptul că poate reveni mai puternică decât era la începutul acestui an și a recunoscut că îi este dor să joace tenis, neputând sta departe de turneele deja disputate în 2022, pe care le-a urmărit la televizor.
"Vreau o revenire în forță pe teren sănătoasă. Primul turneu se estimează a fi US Open. Mi-am înghețat oricum clasamentul, recuperarea durează undeva la cinci luni jumătate, iar US Open înseamnă fix șase luni din ziua accidentării. Eu zic că mă voi întoarce mult mai puternică pe teren decât eram atunci când m-am accidentat.
Va fi un proces destul de lung pentru că nu știu cum va reacționa piciorul. Trebuie să vedem. Sunt sigură că, atât timp cât îl am pe Thomas lângă mine, dorința de a reveni e mult mai puternică decât era până acum. Nu am simțit niciodată foamea asta și dorul de tenis pentru că nu am stat niciodată atât de departe de teren. După primul turneu vom vedea cât de mult pot să joc, cum reacționează piciorul și în funcție de asta vom vedea ce e de făcut.
Am urmărit toate turneele, deși la început mi-a fost foarte greu. După aia, nu am putut să stau departe. Ajungeam acasă, deschideam televizorul și ma decideam între Netflix și turneul de la Miami sau Indian Wells. Și acum, la Roland Garros, am urmărit toate meciurile. A fost interesant, mai ales că multe favorite au ieșit repede. Asta e frumos la tenis, e o surpriză totală.
Pentru asta mă antrenez. Am zis-o de multe ori, nu am trecut prin ce am trecut în ultimele luni degeaba. Dacă am trecut prin asta, știu de ce am trecut, știu de ce muncesc, știu de ce trag. Și acum pe teren, chiar dacă am dureri și nu mă simt încă foarte confortabil, dorința e mare", a declarat Jaqueline Cristian pentru DigiSport.
US Open, ultimul Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo