Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk n-o iartă pe Azarenka! Furia ucrainencei, fără margini: "Imaginați-vă cum nemții îi ajută pe evrei!"

Irina Aldea

Publicat 03/09/2022 la 02:23 GMT+3

Meciul dintre Marta Kostyuk și Victoria Azarenka din turul 2 de la US Open a produs tensiune în circuitul feminin de tenis. Ucraineanca a refuzat să dea mâna cu Azarenka la fileu, iar după meci a urmat un șir lung de declarații din partea ambelor sportive. Până acum, se pare că Marta Kostyuk a ținut să aibă ultimul cuvânt.

Vika Azarenka e în turul 3 la US Open 2022! Bielorusa, victorie în 2 seturi cu Marta Kostyuk

Meciul dintre Victoria Azarenka și Marta Kostyuk a fost așteptat cu sufletul la gură de toată lumea la US Open, prin prisma a ce s-a întâmplat în ultimul timp în circuitul WTA. Kostyuk este una dintre cele mai vocale tenismene ucrainene, ea alegând să pună la zid toate jucătoarele din Rusia și Belarus pentru războiul pornit de armata rusă în Ucraina.
În urmă cu o săptămână, Kostyuk îi acuza pe organizatorii de la US Open pentru că au invitat-o pe Vika Azarenka să participe la un eveniment caritabil pentru Ucraina organizat la Flushing Meadows chiar de ziua Independenței Ucrainei. Ulterior, organizatorii evenimentului au anunțat că bielorusa nu va mai participa fără a oferi prea multe detalii.
CITEȘTE ȘI:

Marta Kostyuk, noi declarații acide pentru Victoria Azarenka, după refuzul strâgerii de mână

Victoria Azarenka a declarat după meciul cu Kostyuk că nu a fost surprinsă de comportamentul ucrainencei, bielorusa încercând să medieze conflictul iscat pe teren. Totuși, Kostyuk nu a vrut să audă nimic din declarația adversarei ei din turul 2 de la US Open și a comparat toată situația cu acțiunile teribile din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, din timpul Holocaustului.
"Nu cred că o voi căuta pentru nimic, nu cred că e nimic de clarificat. Cred că cel mai bine este să nu dai mâna în aceste circumstanțe. Nu știu, a fost alegerea mea. Este un subiect atât de important, este un lucru foarte important pentru că se întâmplă acum. Să aibă o astfel de bază de fani, așa cum are ea, și să nu o folosească în mod corect, să transmită un mesaj bun, să blameze crimele, violurile, genocidul care se întâmplă. Imaginați-vă al Doilea Război Mondial și cum în timpul lui se înființează un fond de ajutorare al evreilor, iar un neamț se oferă să joace pentru ei, să-i ajute. În timpul războiului, nu la 70 de ani după război. Nu cred că evreii ar vrea asta, nu cred că ei ar înțelege așa ceva", a transmis Kostyuk.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul zilei de vineri la US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo