Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Players' Voice | Daniil Medvedev a dat cărțile pe față înainte de US Open! Cum a fost 2022 pentru el

Nicu Savin

Publicat 23/08/2022 la 14:13 GMT+3

Daniil Medvedev a fost foarte discret cu presa începând din luna martie a acestui an. Înainte de startul Grand Slam-ului de la US Open, liderul mondial a acceptat să ofere un amplu interviu pentru Eurosport, fiind subiectul celui mai nou episod din proiectul Players' Voice, în care jucătorii au libertatea de a vorbi deschis despre carierele și viețile lor.

#MeciuriMemorabile Australian Open 2021 | Rezumatul finalei dintre Novak Djokovic & Daniil Medvedev

Daniil Medvedev va fi cap de serie 1 la US Open, postură pe care are onoarea să o aibă prima dată în carieră. Rusul merge la Flushing Meadows ca deținător al trofeului, ceea ce este de asemenea un aspect important.
2022 a fost un an cu suișuri și coborâșuri pentru Medvedev, care a fost aproape de un nou titlu de Grand Slam, la Australian Open, unde a pierdut finala cu Nadal după ce a avut 2-0 la seturi. După izbucnirea războiului din Ucraina, Medvedev a avut apariții în presă numai când a fost obligat, la conferințele de la turneele la care a participat.
Cu doar câteva zile înainte de startul US Open, rusul a acceptat să vorbească deschis despre parcursul său și despre planurile de viitor, într-un interviu exclsuiv pentru Eurosport, în cel mai nou episod din Players' Voice.
"Revenirea la New York nu-mi va aduce decât amintiri plăcute, cu siguranță. Întotdeauna mi-a plăcut să joc la US Open, întotdeauna m-am simțit bine și întotdeauna am jucat bine acolo, cu excepția, poate, a primelor mele apariții, la începuturile carierei. Și, bineînțeles, după victoria mea de anul trecut, să revin ca și deținător al titlului va fi ceva special
A fost acel titlu greu de digerat? Sincer, nu cred. Mă bucur că am reușit să câștig. Este un pas mare în viața oricărui jucător. Putem discuta oricând despre ce este mai important între Turneul Campionilor, Cupa Davis, turneele Masters 1000 și așa mai departe. Dar un Grand Slam este mai presus de orice. Pentru mine, câștigarea primului meu Grand Slam a fost doar despre fericire, despre o motivație bună și, de asemenea, despre multă încredere. Știind că am reușit să fac asta, în special învingând pe cineva ca Novak în finală, când mă uit înapoi mă face să mă gândesc: "OK, am putut", iar asta poate ajuta doar să o fac din nou, în viitor.
picture

#MeciuriMemorabile Australian Open 2021 | Rezumatul finalei dintre Novak Djokovic & Daniil Medvedev

În circuit, oamenii mă consideră diferit acum că am câștigat un Grand Slam și am devenit numărul 1 în clasament. Am devenit o țintă și asta e normal. De fapt, există două scenarii diferite, unul pozitiv pentru mine și unul negativ. Dacă încep un meci cum trebuie, dacă totul funcționează pentru mine, uneori simt că în capul lor, unii jucători, își pot spune: "Astăzi, el joacă incredibil, ce pot face?". Dar când nu încep bine, când încep să ratez, adversarii mei se vor gândi: "Acolo, trebuie să dau totul pentru a-l învinge pe numărul unu mondial, un câștigător de Grand Slam". Vor face totul pentru o victorie mare. Pentru că șase luni mai târziu, nimeni nu va spune "OK, a câștigat acel meci, dar în ziua aceea Medvedev nu a fost bun, sau Nadal nu a jucat bine". Nu, ceea ce va rămâne este faptul că l-au învins pe Medvedev, sau Nadal sau Djokovic.
În ultimele 12 luni s-au întâmplat multe. Australian Open, poziția de lider mondial, accidentarea mea în această primăvară, victorii, înfrângeri... Viața unui jucător nu există fără toate aceste lucruri. Dar eu iau totul ca o experiență.
Dacă intrăm în detalii, sigur, putem găsi aspecte pozitive și negative. Australian Open, per total, a fost un turneu bun pentru mine, de exemplu. Am jucat un tenis foarte bun acolo, am câștigat un meci nebun împotriva lui Félix (Auger-Aliassime, în sferturile de finală), n-aș spune că ar fi trebuit să-l pierd, dar aproape că am făcut-o, salvând chiar și o minge de meci.
Apoi a fost această finală împotriva lui Rafa. Mi-ar fi plăcut să joc mai bine să câștig, eram în față. Evident, după o înfrângere ca cea din finala Australian Open, pentru câteva zile, chiar și câteva săptămâni, mi-a fost greu. Este complicat. Dar încă o dată, când mă uit înapoi, îmi spun că e experiență. Toate acestea m-au făcut să progresez ca ființă umană, am îneles niste lucruri. Am înțeles că, uneori, în viață, lucrurile nu merg întotdeauna în felul meu! Așa că acum încerc să văd lucrurile puțin diferit.
Cu siguranță, sunt meciuri pe care aș fi preferat să le câștig. De exemplu, după US Open, am pierdut destul de multe finale. Până și eu începeam să mă gândesc: "Ce se întâmplă? De ce, în finală, nu sunt la fel de eficient ca în meciurile precedente?". În sfârșit, recent, la Los Cabos, am reușit să câștig în finală, împotriva lui Norrie, un jucător mare, care a câștigat turnee. Din nou, totul este despre procesul de învățare, totul este despre experiență. Fie că este vorba de o victorie într-un Grand Slam, de un titlu la Los Cabos, de pierderea unei finale, mă bucur să trăiesc astfel de momente.
picture

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Acum, pentru finalul sezonului, sper să trăiesc niște momente grozave, începând cu US Open. Dacă mă va ajuta că nu am jucat la Wimbledon pentru restul anului? Chiar sper, deși nu poți fi niciodată sigur. În orice caz, mi-a permis să fac o pregătire mare de trei săptămâni pentru US Open și finalul sezonului, ceea ce se întâmplă foarte rar la jumătatea anului. Cu echipa mea, am muncit mult. Fizic și psihic, sper să fiu 100% până la sfârșitul anului."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo