Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sabalenka, un monument de tristețe după înfrângerea cu Swiatek, în semifinalele US Open: "Am făcut o mare greșeală"

Cristian Mihală

Publicat 09/09/2022 la 09:03 GMT+3

Aryna Sabalenka a fost un monument de tristețe la conferința de presă de după semifinala cu Iga Swiatek, pierdută de sportiva din Belarus cu scorul de 6-3, 1-6, 4-6.

Iga Swiatek, revenire de senzație în semifinalele US Open! Rezumatul partidei cu Aryna Sabalenka

Sabalenka a ratat și a treia șansă de a ajunge într-o finală de Grand Slam, în ceea ce putea fi una dintre cele mai tari povești din istoria US Open. Asta pentru că Aryna revenise în turul doi de la 2-6, 1-5 pentru a se impune în fața sportivei din Estonia, Kaia Kanepi. Să câștigi titlul după o asemenea revenire ar fi însemnat o filă de istorie, dar Sabalenka a capotat în fața numărului unu mondial, în semifinale.
Sportiva din Belarus s-a declarat extrem de afectată de eșec, mai cu seamă că și-a abandonat planul de joc în setul secund. Speriată probabil că Swiatek a crescut mult nivelul de agresivitate, numărul 6 mondial a devenit mult mai pasivă, mizând că adversara va greși. Dacă ar fi continuat să își asume riscuri și să o împingă pe Iga - așa cum a făcut în primul set - Aryna ar fi avut o șansă mult mai mare să câștige partida.
"În acest moment nu simt ca și cum aș fi realizat o mare perfomanță. Echipa mea îmi tot spune asta, îmi spune că trebuie să fiu mândră de mine și de ce am realizat în ultimele două luni. Dar eu nu simt asta. Simt că această semifinală am avut atât de multe oportunități și le-am ratat. De altfel, mi-am amintit și de celelalte semifnale (n.r. sportiva din Belarus a ajuns în 2021 în alte două semifinale de Grand Slam, la Wimbledon și US Open, pierzând de fiecare dată) și de ce ocazii am avut în ele. Și atunci le-am ratat.
Iga a jucat mult mai agresiv din setul doi, iar atunci eu am făcut o mare greșeală. În loc să îmi fac jocul meu, să continui cu planul care funcționase în primul set, am încercat doar să rămân în puncte. Nu mi-am mai făcut jocul și asta m-a costat", a spus Sabalenka la conferința de presă de după partida cu Swiatek.

Sabalenka speră să învețe din semifinalele de Grand Slam pierdute

Întrebată cât de greu îi va fi să se recupereze mental după un astfel de eșec, sportiva din Belarus a încercat să abordeze o latură mai optimistă, punctând că experiența dobândită o va întări.
"În general, îmi spun că totul se întâmplă cu un motiv. Așa că voi încerca să iau un lucru pozitiv din această înfrângere, sper să mă facă mai puternică. Data viitoare când voi fi într-o semifinală de Grand Slam voi fi mai puternică, cel puțin asta îmi spun acum", a mai spus jucătoarea din Belarus.
Sabalenka a condus în decisiv cu 2-0 și 4-2, contra lui Swiatek, dar nu a avut mintea suficient de limpede pentru a încheia partida într-un mod triumfător.
Marea finală de la US Open se va desfășura sâmbătă seară, în direct pe Eurosport 1, și le va aduce față în față pe Iga Swiatek și Ons Jabeur. Tunisianca a defilat în prima semifinală în fața Carolinei Garcia, scor 6-1, 6-3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo