Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se retrage și Venus Williams după US Open? Răspunsul oferit de sora Serenei jurnaliștilor

Andrei Nicolae

Publicat 31/08/2022 la 13:45 GMT+3

Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis, iar turneul de mare șlem din Statele Unite va reprezenta cel mai probabil sfârșitul carierei sale. Legenda americană va juca la Flushing Meadows și în turneul de dublu alături de sora ei, care a vorbit despre posibilitatea de a se retrage la rândul ei din sportul alb.

Venus Williams

Credit imagine: Getty Images

Venus a fost eliminată în proba de simplu de la US Open de Alison Van Uytvanck, scor 1-6, 6-7. A fost pentru a doua oară în 23 de apariții în Statele Unite al americancei când este eliminată încă din primul tur.
Venus a revenit pe terenul de tenis în urmă cu o lună, la un an distanță de la ultima apariție a ei în sport. Tenismena care a câștigat șapte turnee de Grand Slam la simplu ajunsă la 42 de ani a vorbit despre revenirea sa, dar a fost și întrebată dacă se gândește la retragere, iar răspunsul ei a fost prompt.
"Acum mă concentrez pe turneul de dublu. A fost ideea Serenei să jucăm din nou împreună, ea este șefa, deci fac ce spune ea (râzând). Cred că nu am mai jucat împreună din 2016, deci poate ne înșelăm. Am avut victorii frumoase în trecut, deși ar fi grozav să mai adăugăm altele.
Cu siguranță a fost cea mai lungă perioadă în care am stat departe de tenis în întreaga mea carieră, cea mai lungă perioadă pe care am petrecut-o fără o rachetă în mâna mea. A fost o experiență complet nouă, să iau racheta din nou și să încerc să mă adaptez condițiilor pentru a fi pregătită pentru US Open nu a fost ușor.
Mă bucur să mă întorc, pentru toate experiențele bune din această vară, astăzi am mers acolo cu inenția de a da tot ce am mai bun, sub orice circumstanță", a declarat tenismena americană, citată de Punto de Break.
Citește și:

Venus, fericită că s-a întors la US Open

Venus Williams și-a exprimat entuziasmul cu privire la revenirea sa la Grand Slam-ul din Statele Unite, unde s-a impus de două ori la simplu și de alte două ori la dublu, alături de Serena.
"Dacă mă uit în spate sunt momente frumoase, ador să fiu aici, ador de fiecare dată când joc aici. Entuziasmul pe care îl simt de fiecare dată când mă întorc în acest loc, perioada premergătoare de US Open se simte de parcă nu își pierde niciodată din farmec, este întodeauna plăcută.
Am avut momente grozave în New York, am împărtășit multe cu sora mea, fie că jucam la dublu sau că mă uitam la meciurile ei, în ambele situații a fost super. Tot ce am experimentat a fost incredibil."
Venus va participa alături de Serena în turneul de dublu, iar cele două vor înfrunta perechea Lucie Hradecka - Linda Noskova în primul tur al marelui șlem.
Programul zilei de miercuri la US Open
Programul zilei US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo