Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep poate părăsi top 10 WTA după eliminarea prematură de la US Open! Pe ce loc poate ajunge

Bianca Dumitru

Actualizat 30/08/2022 la 01:23 GMT+3

Simona Halep a fost eliminată de la US Open în primul tur, fiind învinsă în 3 seturi de Daria Snigur, jucătoare venită din calificări. După acest eșec, românca ar putea părăsi top 10 WTA, riscând să fie depășită în clasamentul mondial, printre altele, de Aryna Sabalenka și Cori Gauff.

Așa s-a încheiat meciul de coșmar al Simonei Halep la US Open! Daria Snigur, partida carierei

Simona Halep, a șaptea favorită de pe tabloul de simplu de la US Open, a cedat încă din primul tur la US Open după ce a fost învinsă de Daria Snigur, jucătoare venită din calificări. Ucraineanca, locul 125 WTA, s-a impus cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră și 41 de minute de joc.
În urma eliminării premature de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, Simona Halep poate să părăsească topul celor mai bune 10 jucătoare ale lumii.
Românca, ocupanta locului 7 WTA în acest moment, poate ajunge până pe a 11-a poziție în ierarhia mondială. Printre jucătoarele care ar putea să o depășească în clasament se numără Daria Kasatkina, Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza sau Cori Gauff.
Kasatkina ar putea să o ducă pe Halep pe locul 8 dacă ajunge până în optimile de finală ale US Open. Apoi, românca ar putea ajunge pe 9, dacă Sabalenka se califică în sferturile de finală, sau pe 10, dacă Muguruza joacă în semifinale.
În cele din urmă, Gauff o poate scoate din top 10 WTA pe Halep, dacă ajunge să se lupte pentru un loc în ultimul act al competiției de la New York.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Citește și:

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la US Open

Într-un interviu oferit pentru Eurosport după înfrângerea în fața Dariei Snigur, Simona Halep a recunoscut că nu îi este prea ușor să treacă peste eșecul suferit în primul tur al US Open, spunând că are nevoie de câteva zile de liniște.
Ulterior, românca va discuta cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, pentru a stabili împreună la ce competiții vor mai merge până la finalul acestui sezon competițional.
"Habar n-am ce urmează, o să văd, o să vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar să mă odihnesc și să mă liniștesc după meciul ăsta. Nu e o înfrângere ușoară, dar nu am ce să fac, nu mai pot să schimb nimic. Privesc înainte și o să încerc să mă motivez să fiu mai bună la următoarele meciuri", a declarat fostul lider WTA.
Simona Halep are de ales, în perioada 12-18 septembrie, dintre turneele de la Portoroz (Slovenia) și Chennai (India), iar în perioada 19-25 septembrie ar putea merge fie la Tokyo, fie la Seul.
Cu siguranță, românca va încerca în următoarea perioadă să obțină biletele pentru Turneul Campioanelor, principalul său obiectiv în acest final de sezon. Competiția va avea loc în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo