Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG US Open, ziua 11 | Sabalenka, învinsă în 3 seturi! Jabeur, prima finalistă de la New York

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/09/2022 la 06:28 GMT+3

În ziua cu numărul 11 de la US Open vom afla cine va disputa marea finală feminină de sâmbătă. În primul meci al zilei se vor duela Caroline Garcia cu Ons Jabeur, acest meci fiind urmat de semifinala dintre Iga Swiatek și Aryna Sabalenka.

Aryna Sabalenka v. Iga Swiatek | US Open 2022, semis | Eurosport Premium Content, visual by Fabien Esvan

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek - Aryna Sabalenka, 3-6, 6-1, 6-4, în semifinalele US Open

UPDATE | Iga Swiatek a câștigat setul decisiv al partidei cu Aryna Sabalenka, scor 6-4, și s-a calificat în prima sa finală de la Flushing Meadows. Poloneza va juca pentru a doua oară în acest an pentru trofeu într-o competiție de Grand Slam, după finala de la Roland Garros.
picture

Așa a câștigat Iga Swiatek semifinala US Open cu Aryna Sabalenka, după mai bine de două ore de joc

Iga Swiatek o va înfrunta în finală pe Ons Jabeur, sâmbătă, de la ora 23:00 (ora României).
UPDATE | Iga Swiatek a revenit, însă, pe teren în setul 2 decisă să nu renunțe și a reușit să restabilească egalitatea. S-a impus cu 6-1, după 41 de minute, și a trimis meciul în decisiv.
picture

Iga Swiatek câștigă un punct frumos în fața Arynei Sabalenka datorită unei viteze impresionante

UPDATE | În unele momente ale jocului, Sabalenka nu îi dă nicio șansă lui Swiatek, alergând-o dintr-o parte în cealaltă a terenului.
picture

Punct superb câștigat de Sabalenka, în setul 2 al semifinalei cu Iga Swiatek de la US Open

UPDATE | Aryna Sabalenka a câștigat primul set al duelului cu Iga Swiatek, scor 6-3, după 41 de minute de joc.
UPDATE | A început a doua semifinală de pe tabloul feminin de la US Open, în care liderul WTA, Iga Swiatek, o înfruntă pe Aryna Sabalenka, a șasea favorită a competiției.

Caroline Garcia - Ons Jabeur, 1-6, 3-6, după doar 67 de minute de joc

UPDATE | Ons Jabeur a câștigat și setul 2, scor 6-3, calificându-se în prima finală din carieră la US Open. Sportiva de pe locul 5 WTA este prima reprezentantă a Africii care va juca în ultimul act la Flushing Meadows.
Totodată, tunisianca este la a doua finală de Grand Slam consecutivă, în iulie luptând pentru trofeu la Wimbledon.
UPDATE | Ons Jabeur și-a adjudecat foarte ușor primul set al meciului cu Caroline Garcia, scor 6-1, după 24 de minute de joc. Franțuzoaica nu a reușit să-și găsească cel mai bun joc până acum.
UPDATE | A început prima semifinală de pe tabloul feminin de la US Open, Caroline Garcia - Ons Jabeur!

Articol inițial scris de Irina Aldea
A sosit momentul adevărului la US Open 2022, acolo unde ne apropiem de punctul culminant pe tabloul feminin: disputarea marii finale, sâmbătă, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. În această noapte, începând cu ora 2, ora României, încep semifinalele feminine la Flushing Meadows. Ultimele patru jucătoare rămase în concurs se vor lupta pentru un loc în ultimul act de la New York.
În prima semifinală feminină se vor confrunta Caroline Garcia, capul de serie numărul 17, și Ons Jabeur, capul de serie numărul 5. În timp ce tunisianca a trecut la New York de Brengle, Mandlik, Rogers, Kudermetova și Tomljanovic, cedând un set, franțuzoaica le-a învins pe Rakhimova, Kalinskaya, Andreescu, Riske-Amritraj și Gauff fără a ceda niciun set.
Ons Jabeur și Caroline Garcia s-au întâlnit până acum de șase ori în circuitul feminin de tenis, iar tunisianca s-a impus de fiecare dată (de patru ori la junioare). La senioare s-au întâlnit de două ori, prima dată la US Open 2019 și la Australian Open 2020. Garcia a reușit să câștige un singur set în cele două întâlniri, însă contextul actual cu siguranță o plasează pe Garcia cu o șansă mult mai bună decât în trecut. Unii bookmakeri chiar consideră că Jabeur (favorita numărul 5) pleacă cu șansa a doua în semifinala cu Caroline Garcia (favorita numărul 17).
CITEȘTE ȘI:

Ziua 11 la US Open: Caroline Garcia – Ons Jabeur și Iga Swiatek – Aryna Sabalenka, în semifinale

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, și Aryna Sabalenka, favorita numărul 6 pe tabloul feminin. La New York, Iga Swiatek le-a învins pe Paolini, Stephens, Davis, Niemeier și Pegula, cedând un singur set în partida din optimile de finală. De cealaltă parte, Aryna Sabalenka le-a învins pe Harrison, Kanepi, Burel, Collins și Pliskova, cedând două seturi.
Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
Swiatek și Sabalenka s-au întâlnit în circuit de patru ori, poloneza conducând cu 3-1. Pe hard s-au întâlnit de două ori, iar victoriile au fost împărțite. Dacă pentru Swiatek e o premieră disputarea semifinalei de la US Open, pentru Sabalenka va fi a doua dispută din carieră în penultimul act la Flushing Meadows.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 8 septembrie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol