Iga Swiatek a câștigat pentru prima oară US Open, devenind prima poloneză din istorie care se impune la Flushing Meadows. După două Roland Garrosuri cucerite, numărul unu mondial a arătat că e de neoprit și pe hard, iar în contextul în care în circuitul WTA e o lipsă acută de jucătoare de top, Swiatek nu are rivală.
Astfel, în acest moment s-a ajuns ca Iga să aibă mai multe puncte în clasament decât locurile doi și trei la un loc (Jabeur și Kontaveit), iar viitorul pare să îi aparțină sportivei de 21 de ani.
Mats Wilander mizează că actuala campioană de la Flushing Meadows va depăși numărul de 10 trofee de Grand Slam, un pariu îndrăzneț, dar care e foarte probabil să fie câștigător, având în vedere cât de tânără e încă poloneza.
US Open
Simona Halep, taxată dur după eliminarea prematură de la US Open! Ce notă a primit românca
13/09/2022 LA 11:59
"Cred cu sinceritate că 10 este un număr corect. Swiatek joacă un tenis foarte diferit de celelalte jucătoare. E mai rapidă, atât în execuții, cât și în deplasare. Dar, mai important, a devenit foarte matură: a arătat că poate să câștige turnee mari și când nu joacă cel mai bun tenis al ei. Știe să își recalibreze strategia, când jocul nu îi funcționează și schimbă către un tenis mai defensiv. Și se apără foarte bine. Când joacă cel mai bun tenis al său, nu există vreo jucătoare care să o bată, iar când joacă prost e foarte greu să o învingi. Așa că, da, cred că va câștiga cel puțin 10 Grand Slamuri în cariera sa", a fost verdictul lui Wilander, pentru Eurosport.

John McEnroe: "Cerul e limita pentru Swiatek"

John McEnroe e la rândul său cucerit de jocul lui Swiatek, mai ales că în urmă cu 2 ani, când câștiga Roland Garrosul, fostul mare jucător american nu credea că aceasta va performa dincolo de zgură.
Între timp, Iga l-a convins pe McEnroe, deplasarea sa și unghiurile găsite fiind atu-uri importante pentru a rămâne în top pe termen lung.
"Cred că cerul e limita pentru Iga. Am văzut-o acum câțiva ani la Roland Garros și credeam că va fi o jucătoare specialistă pe zgură. Dar nu, e capabilă să joace la fel de bine, independent de suprafață. Îmi pare că seamănă foarte mult cu Alcaraz, din punct de vedere al deplasării și al unghiurilor găsite. Amândoi se mișcă incredibil, nu știu dacă am mai văzut alți tenismeni care să fie mai buni la acest capitol. Swiatek beneficiază și de un climat favorabil, după retragerea lui Barty, așa că o văd să câștige în continuare turnee de Grand Slam. Mats a zis peste 10...nu știu dacă vor fi mai mult de 10, dar, dacă ar fi să dau un pronostic, aș spune că între 5 și 10", a spus McEnroe.
Iga Swiatek a bifat anul acesta mai multe recorduri, devenind prima jucătoare din acest secol care reușește 37 de victorii la rând în circuitul WTA. Ea are în acest sezon și un record de precocitate, fiind cea mai tânără sportivă din istorie care reușește Sunshine Double (cucerirea turneelor de la Indian Wells și Miami).
US Open
Clasamentul ATP și WTA Race, după US Open: ce șanse are Halep să ajungă la Turneul Campioanelor
12/09/2022 LA 09:14
US Open
Iga Swiatek a avut parte de o surpriză uriașă, la conferința de presă de după câștigarea US Open
11/09/2022 LA 17:55