Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrey Rublev, răspuns savuros, cu referire la recordul său negativ: 0-9 în sferturi la Grand Slam-uri

Irina Aldea

Publicat 13/09/2023 la 19:31 GMT+3

Andrey Rublev nu a ajuns niciodată în semifinalele vreunui turneu de Grand Slam, deși a fost la doar o victorie distanță de această performanță de nouă ori în carieră.

Medvedev - Rublev - US Open Rezumat

După ce a ajuns în sferturile de finală ale US Open, unde a pierdut în fața compatriotului său Medvedev în 3 seturi: 4-6, 3-6, 4-6, Rublev a devenit deținătorul unui record nedorit. Într-adevăr, rusul a ajuns de nouă ori în sferturile de finală ale unui Grand Slam. Chiar și această statistică e impresionantă, dar, din păcate pentru el, Rublev nu a câștigat niciodată.
Pentru rus, pasul spre semifinale pare a fi mult prea mare, cel puțin până acum. La US Open, Mats Wilander a pus la îndoială planurile rusului pe plan profesional. Suedezul a transmis, în direct la Eurosport, că Rublev trebuie să-și punâ câteva întrebări: "Pur și simplu nu reușește să treacă de sferturi. Trebuie să se gândească bine ce vrea să facă în continuare, dacă se mulțumește cu sferturile sau e tipul de jucător care vrea mai mult".
CITEȘTE ȘI:

Andrey Rublev, autoironie cu referire la recordul său negativ: 0-9 în sferturi la Grand Slam-uri

Vorbind în presa din Rusia, Andrey Rublev a vorbit despre acest record negativ și a făcut haz de necaz în stilu-i caracteristic: "Dacă te gândești la asta, a fi primul jucător din istorie care nu a câștigat niciun meci din nouă sferturi de finală de Grand Slam este un record pe care nu toată lumea îl poate atinge", a declarat moscovitul râzând, arătând o atitudine pozitivă și având încredere că într-o zi această serie va fi întreruptă.
Andrey Rublev, aflat cel mai sus pe locul 5 ATP, a ajuns de două ori în sferturile de finală la Australian Open (2021 și 2023), de două ori la Roland Garros (2020 și 2022), o dată la Wimbledon (2023) și de patru ori la US Open (2017, 2020, 2022 și 2023), ultimul turneu major al anului fiind de departe cel mai bun al său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo