Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominația lui Djokovic va continua! Anunțul unui mare rival al sârbului: "Nu cred că se va opri!"

Irina Aldea

Publicat 12/09/2023 la 14:45 GMT+3

Novak Djokovic și-a adjudecat duminică al 24-lea titlu de Grand Slam cu victoria de la US Open și a revenit pe locul 1 mondial. Mulți și-ar imagina că Djokovic a intrat în ultima etapă a carierei, dar Andy Murray, câștigător a trei turnee majore, spune că nu crede că se va opri și că "depinde de cei tineri să îl împingă pe Novak și să caute să îl depășească".

Djokovic - Medvedev - US Open Rezumat

Andy Murray nu crede că dominația lui Novak Djokovic se va încheia prea curând după victoria de la US Open și crede că generația următoare mai are mult de muncă. Djokovic, în vârstă de 36 de ani, s-a impus la New York și a cucerit al 24-lea titlu de Grand Slam, egalând astfel recordul absolut al lui Margaret Court.
picture

Novak Djokovic, 24! Cele mai tari puncte din finala de la US Open, cu Daniil Medvedev

Djokovic a declarat că va continua să muncească și pentru alte succese, lucru care nu-i va bucura deloc pe tenismenii mai tineri: "Depinde de băieții tineri să îl împingă pe Novak și să încerce să îl depășească. Nu pare că acest lucru este aproape de a se întâmpla", a declarat Murray, triplu câștigător de turnee majore, pentru BBC.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic va continua să facă legea în ATP, crede Andy Murray

"Novak este un jucător incredibil de foarte mult timp, la fel ca Roger [Federer] și Rafa [Nadal], este vorba de longevitate și de cât de mult timp au reușit toți să facă asta. Longevitatea lui Novak a fost cea mai mare, cea mai impresionantă. A jucat la acest nivel dintotdeauna", a mai spus Murray.
Djokovic a câștigat trei din cele patru turnee de Grand Slam din acest an și a revenit pe locul 1 mondial după US Open. Singura finală majoră pe care a pierdut-o în 2023 a fost la Wimbledon, unde a fost învins în cinci seturi de Carlos Alcaraz. Acesta din urmă este văzut ca fiind cel mai apropiat adversar al lui Djokovic în acest moment, dar Murray e de părere că ibericul mai are mult de muncit.
"Toată lumea spunea că a fost o schimbare de gardă [după Wimbledon], dar nu a fost așa pentru mine. Era destul de clar că Novak câștigase două din primele trei Slam-uri și a fost foarte, foarte aproape în finala de la Wimbledon. Duminică a demonstrat din nou că este cel mai bun jucător din lume și, așa cum am spus, depinde de tineri să se îmbunătățească suficient pentru a-l învinge.
Nu cred că se va opri la 24 de titluri, dar nu se știe niciodată cât va dura. Din punct de vedere fizic, al motivației, dacă cineva ca Alcaraz se îmbunătățește - este un jucător uimitor, este genial, dar să faci ceea ce face Novak în mod constant este diferit. Nu este același lucru cu a face asta timp de 15-20 de săptămâni pe an, așa cum face Novak, de fiecare dată când intră pe teren. Cred că Alcaraz va ajunge în curând la acel nivel, dar nu cred că aceasta va fi ultima dată când Novak va câștiga un Grand Slam", a mai transmis Murray.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo