Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mara Gae, campioană la US Open! Jucătoarea de 17 ani s-a impus în finala de dublu, rezervată junioarelor

Ion Alexandru

Actualizat 10/09/2023 la 10:45 GMT+3

Mara Gae a reușit o performanță excepțională. Jucătoarea de 17 ani legitimată la Dinamo a câștugat US Open, la dublu la junioare. Gae a truimfat pe cimentul de la Flushing Meadows alături de rusoaica Anastasiia Gureva.

Mara Gae și Anastasiia Gureva, campioane de juniori la US Open. Sursa: Dustin Satloff/USTA

Credit imagine: Eurosport

Mara Gae, românca de 17 ani legitimată la Dinamo, a reușit să câștige finala de dublu fete la US Open, în competiția destinată junioarelor. Gae s-a impus alături de rusoaica Gureva. După succesul din semifinale în fața perechii nipone Kinoshita/Sonobe, scor 2-6, 6-3, 10-7, Gae și Gureva a reușit o victorie similară în finală. Cuplul româno-rus a reușit să câștige cu 1-6, 7-5, 10-8 un alt duel cu o pereche japoneză: Sato/Saito. După un prim set pierdut clar, Gae și Gureva a pierdut primul game din setul secund și au fost conduse cu 2-0, 3-1 și 4-2. Gameul 8 din setul 2 a întors soarta finalei. Gae și Gureva au făcut break și până la urmă asu câștigat la super tiebreak, cu 10-8, trofeul de la US Open.
Un cadou superb pentru Mara Gae, care împlinește 18 ani joia viitoare, pe 14 septembrie.
Mara Gae este a treia româncă victorioasă la dublu la US Open. În 2006, Raluca Olaru și Mihaela Buzărnescu au câștigat finala de dublu a junioarelor după un turneu perfect în acre nu au pierdut set. La simplu, România nu a mai avut o campioană de junioare într-un Grand Slam din 2008, când Simona Halep se impunea la Roland Garros.
Mara Gae și Anastasiia Gureva, campioane de juniori la US Open. Sursa: Dustin Satloff/USTA
Citește și:

Americancele au luat tot la US Open

Succesul lui Cori Gauff după o finală magnifică împotriva Arynei Sabalenka a continuat cu o nouă victorie americană. Katherine Hui, care este cu doar un an mai mică de Gauff, s-a impus în turneul rezervat junioarelor. Jucătoarea de origine chineză a câștigat turneul de la Flushing Meadows după un parcurs perfect, fără set pierdut. Deși nu era între favorite, Hui a câștugat lejer finala cu cehoaica Valentova, 6-4, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo