Recent, Emma Răducanu a anunțat parteneriatul pe care-l va începe în 2022, alături de Torben Beltz, asta după ce a ales să pună punct colaborării pe care o avea cu Andrew Richardson, antrenorul britanic care a ghidat-o către victoria ei fantastică de la US Open 2021.
Annabel Croft a comentat decizia luată de sportiva cu origini românești. Experta Eurosport, care s-a declarat o fană a campioanei de la Flushing Meadows, a spus că cel mai probabil Beltz nu va sta foarte mult pe banca Emmei Răducanu, dar a punctat că antrenorul îi poate aduce un plus de experiență tinerei jucătoare de tenis, element de care aceasta are nevoie.
"Cu un nou antrenor, cred că va fi foarte bună. El are o experiență incredibilă. Cât timp vor rămâne împreună? Există sentimentul că niciun antrenor nu va primi un contract pe termen lung, așa că vom vedea cât va dura colaborarea, dar cred că a ales pe cineva cu foarte multă experiență, ceea ce și-a dorit.
Australian Open
"Vreau un duel Emma Răducanu - Simona Halep!" Care sunt avantajele româncei la Australian Open 2022
14/01/2022 LA 22:18
Cred că va continua să urce în clasamentul WTA. Nu o văd să meargă în sens invers. Cred că va fi, evident, o presiune enormă asupra ei până la Wimbledon și apoi până la US Open, dar cred că o va lua de la capăt și va face lucrurile în sens invers. Acum își face ucenicia", a declarat Annabel Croft, citată de Tennis World USA.
Experta Eurosport a mărturisit și că, din punctul ei de vedere, Emma Răducanu trece printr-o perioadă de învățare, având în continuare nevoie de timp pentru a acumula experiența necesară.
"Este o situație extraordinară și majoritatea jucătorilor cu care se confruntă au poate 3 sau 10 ani de experiență în plus în comparație cu ea și va trebui să treacă prin toate acele meciuri și să învețe despre situații de acest gen, care vor lua timp. Trebuie să fie conștientă că nu va câștiga fiecare meci", a punctat Croft.
Citește și:

Sfatul lui Mats Wilander pentru Emma Răducanu

Mats Wilander nu s-a declarat încântat de implicarea super-antrenorilor în carierele tenismenilor aflați la început de drum, așa cum este Emma Răducanu.
Câștigător a șapte titluri de Grand Slam, Mats Wilander a observat câteva asemănări între Alexander Zverev și Emma Răducanu în alegerea antrenorului care să-și pună amprenta pe jocul și cariera lor. Wilander e de părere că jucătorii tineri precum Emma Răducanu ar trebui lăsați să-și rezolve singuri problemele în materie de tenis.
Suedezul a făcut o comparație cu perioada scurtă și nefastă în care Ivan Lendl l-a antrenat pe Alexander Zverev. Această colaborare s-a încheiat după o perioadă tumultoasă, iar acum Wilander este îngrijorat că la fel s-ar putea întâmpla și în cazul Emmei Răducanu, care va fi antrenată în 2022 de Torben Beltz.
"Am văzut ce s-a întâmplat în trecut. Ivan Lendl nu l-a ajutat deloc pe Sascha Zverev. A fost forțat să încerce cu acești super-antrenori. Nu funcționează pentru un tânăr de 18 ani. Trebuie să crească și o vor face când sunt pregătiți. La fel e și cu Emma Răducanu. Îmi pare rău, dar nu este o idee bună să aibă prea multe voci în cap.
Singura voce pe care trebuie s-o asculte este a ei. Dacă a făcut această alegere, ar trebui să se distreze, dar să caute să se dezvolte singură în loc să fie configurată de antrenori pentru că asta s-ar putea dovedi o idee în detrimentul dezvoltării ei", a declarat Mats Wilander pentru Eurosport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sydney Tennis Classic
Cum a explicat Emma Răducanu eșecul drastic din primul tur de la Sydney: "Sunt la început de drum"
11/01/2022 LA 13:42
Tenis
Suma fabuloasă pe care Emma Răducanu o câștigă doar din sponsorizări, după US Open 2021
28/12/2021 LA 18:22