Directorul tehnic al Federaţiei Române de Tenis, Daniel Dobre, care a reluat de curând colaborarea cu Simona Halep, a declarat, luni, la Centrul Naţional de Tenis, că participarea elevei lui la Jocurile Olimpice nu va fi în pericol în urma accidentării de la Roma sau a perioadei de refacere.
"Simona este bine din câte ştiu eu. Nu am vorbit în fiecare zi cu ea, colaborarea mea cu ea trebuia să înceapă după Roland Garros, dar ştiu că lucrează foarte mult la revenire. A fost în Germania, a făcut nişte infiltraţii, acum este pe partea de fizioterapie, zilnic acordă revenirii trei-patru ore, eu o văd bine din punct de vedere mental. Din câteva discuţii pe care le-am avut o să revină mai puternică, pentru că are încă un cuvânt de spus şi doreşte să atingă anumite obiective. Nu cred că Jocurile Olimpice sunt în pericol pentru Simona Halep. Va juca Wimbledon şi turneele de dinainte dacă totul merge bine.
Dacă ar fi avut un sezon plin, poate că era mai uşor. Având în vedere că a stat şi cu umărul o perioadă de timp, o să se adauge şi această perioadă, va avea undeva la trei luni fără turnee, dar Simona este din punct de vedere al talentului foarte sus şi are nevoie doar de câteva zile ca să intre în ritm. Partea cealaltă, mentală, de reintrare în competiţie, eu cred că are experienţa necesară, ştie ce înseamnă să te motivezi, cum să abordezi un turneu mare. Eu o văd bine pentru că va veni cu o poftă incredibilă de a juca tenis, pentru că nu a jucat foarte mult, cu o foame de rezultate", a declarat Dobre, potrivit Agerpres.
Tenis
Halep a devenit cel mai bun cap de serie pe sfertul ei de tablou. Trei favorite au fost eliminate
ACUM 7 ORE

Daniel Dobre este încrezător că Simona Halep va juca la Tokyo

Tehnicianul a precizat că e posibil ca accidentările să apară şi în urma unei perioade mai lungi de inactivitate competiţională: "Ea acum încearcă să vadă de unde au apărut aceste probleme medicale, poate că există o suprasolicitare sau anumite fenomene de stres care pot duce la accidentări, dar un sezon atipic în care nu eşti în competiţii, în care te antrenezi altfel, clar că anul care a trecut cu turnee mai puţine, poate afecta starea de sănătate".
Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, a anunţat, vineri, pe Instagram, că nu va participa la turneul de la Roland Garros din cauza accidentării pe care a suferit-o recent la Roma. Pe 12 mai, Simona Halep era nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Ulterior, Halep a anunţat că are o mică ruptură musculară în partea superioară a gambei stângi, urmând ca din 17 mai să înceapă recuperarea în România, la piscină şi sală.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM O ZI
Australian Open
Când joacă Sorana Cîrstea (vs Kucova) și Irina Begu (vs Mertens) în turul 2 la Australian Open 2022
IERI LA 05:30