De 7 ori câștigătoare de Grand Slam, Venus Williams este una dintre veteranele circuitului WTA. Aceasta a declarat că susține sportive precum Naomi Osaka sau Simone Biles, care pun pe primul loc sănătatea mintală.
În acest sezon, Naomi Osaka a boicotat conferințele de presă de la Roland Garros, după care s-a retras din turneu. Aceasta nu a participat nici câteva săptămâni mai târziu. Această decizie a fost luată de jucătoarea japoneză pentru a își îmbunătăți sănătatea mintală, ea suferind de depresie încă din 2018.
Tenis
Simona Halep, lovitură marcă înregistrată la Australian Open! Alize Cornet, simplă spectatoare
ACUM 33 MINUTE

Venus Williams, o susținătoare a terapiei pentru sănătatea mintală

În luna august a acestui an, Venus Williams, alături de WTA și un site de terapie online au început o campanie prin care ofereau ședințe de terapie pentru oricine simțea că are nevoie, în valoare de 2 miliarde de dolari.
Într-un interviu acordat pentru Forbes, Venus Williams a fost întrebată de impactul pe care îl au niște sportive precum Naomi Osaka sau Simone Biles, care au făcut din terapie o prioritate, pentru oamenii din întreaga lume:
"Ce e interesant este că sportivii au foarte multă credibilitate. Pentru că în sport lupți din greu pentru a câștiga, nu există o a doua șansă. Este ceva foarte sincer și credibil când vine vorba de sportivi.
https://i.eurosport.com/2021/10/04/3231625.jpg
Așa că simplul fapt că sportivii vorbesc despre sănătatea mintală este foarte încurajator. Le oferă oamenilor oportunitatea de a vorbi despre lucruri pe care nu le-au mai discutat cu nimeni, să înceapă conversații noi.
Chiar îmi place acest lucru. Îmi place că aceste fete tinere fac un pas în față pentru a avea grijă de ele și fac tot ce este necesar pentru sănătatea lor pe o durată lungă de timp", a spus Venus Williams.
Întrebată dacă a avut parte în timpul carierei de întrebări nepotrivite din partea reporterilor, mai ales după partide importante, Venus a spus: "Da (n.r. râde), am avut parte de așa ceva mereu. Și când ești sus, și când ești jos. Am trecut prin toate aceste lucruri, nu este ușor.
Dar trebuie să conștientizăm că fiecare persoană este diferită. Nu avem aceeași constituție, nu venim din aceleași culturi. Nu răspundem cu toții la fel, așa că trebuie să avem grijă de noi, fiecare în parte. Așteptările mele despre mine sunt altele, în comparație cu ale altcuiva.
Palmaresul lui Venus Williams
  • 7 titluri de Grand Slam la simplu
  • 14 titluri de Grand Slam la dublu, alături de sora sa, Serena
  • 2 titluri de Grand Slam la dublu mixt
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului dintre Daniele Collins și Elise Mertens
ACUM 35 MINUTE
Tenis
Simona Halep, defensivă excelentă în meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 43 MINUTE