În vârstă de 21 de ani, Ines Ibbou a relatat mai multe dificultăți prin care a trecut în Algeria în încercarea de a continua să practice sportul alb, asta după ce austriacul a transmis că există unii tenismeni care nu merită banii lui. Totul a pornit de la planul pus la cale de liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, de a-i ajuta pe sportivii mai slab clasați în perioada pandemiei de coronavirus, plan pe care Thiem nu-l susține.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817182.jpg
După scrisoarea publicată de Ibbou pe contul personal de Instagram, cea mai mare dintre surorile Williams, Venus, i-a transmis sportivei din Algeria că este eroina ei. La rândul ei, Ines Ibbou a fost extrem de încântată să vadă că mesajul ei are parte de susținerea septuplei campioane de Grand Slam: “Tu ai fost întotdeauna eroina mea, iar acum ești și mai mult pentru mine. Îți mulțumesc din suflet, Venus Williams! Ești o legendă!”
US Open
Se retrage și Venus Williams după US Open? Răspunsul oferit de sora Serenei jurnaliștilor
31/08/2022 LA 10:45

Scrisoarea pe care Ines Ibbou i-a adresat-o lui Dominic Thiem

“După ce am citit declarația ta, am stat și m-am întrebat ce s-ar fi ales de cariera mea, dacă eram în locul tău. Da, oare cum e să fii Dominic Thiem? Așa că mi-am imaginat cum e să ai părinții antrenori de tenis atunci când pui prima oară mâna pe o rachetă, la șase ani. Pe măsură ce am crescut la marginea orașului Algiers, într-o familie care nu avea nimic de-a face cu tenisul, m-am gândit că poate m-ar fi ajutat, dar nu te învinuiesc pe tine pentru asta. M-am oprit din exercițiul de imaginație pentru că până la urmă nu avem cum să alegem locul unde ne naștem. Dominic, dacă ai ști… Nu știu cum e pentru tine, dar la noi dacă plouă o săptămână, exersăm reverul în sala de forță. Nu știm pe ce suprafață jucăm: dacă e zgură sau dacă e iarbă. Africa, spun mulți... Dacă făceam parte din lumea ta, probabil aș fi atras atenția multor sponsori, iar federația ar fi avut grijă de mine, dar nu s-a întâmplat așa. M-am întrebat de multe ori ce s-ar fi întâmplat cu cariera mea dacă eram ca tine. Ce impact ar fi avut asupra carierei mele să am parte de un buget cinstit. Mi-ar fi schimbat întreaga viață! O să prețuiesc enorm ziua în care le voi putea face un cadou părinților mei. Banii sunt importanți atunci când încerci să revii, am simțit acest lucru. În ciuda dificultăților m-am întors în clasamentul WTA. Am 21 de ani și sunt în jur de locul 600, încă sper că-mi pot realiza visul pentru care am sacrificat tot. Dominic, mă întreb cum e să ai un antrenor, un preparator fizic, un mental coach, și alți oameni în staff. Sunt mai tot timpul singură, mereu caut bilete ieftine, cu multe escale, cazări departe de baze. Îmi sacrific din timpul de antrenamente pentru a obține o simplă viză, am nevoie de ele aproape în fiecare țară. Și pentru asta am nevoie de bani. Tu alternezi de la o săptămâna la alta hard-ul cu zgura? Termini turneele cu găuri în pantofi, așa cum o fac eu? Muncesc din greu să împlinesc speranțele pe care oamenii și le-au pus în mine când eram junioară. Dominic, dă-mi voie să te întreb cum e să oferi un cadou părinților tăi? Cum e să-i vezi mai mult de o săptămână pe an sau să-ți sărbătorești ziua cu ei? Da, toate aceste sacrificii fac parte din joc, dar terenul ar trebui să decidă cum se dezvoltă cariera mea, nu finanțele. E total nedrept! Dragă, Dominic, spre deosebire de tine, mulți au parte de aceeași realitate ca mine. Doar o reamintire: nu datorită banilor tăi am supraviețuit până acum și nimeni nu ți-a cerut nimic. Inițiativa a venit de la jucătorii generoși, care au arătat compasiune, doritori să fie solidari și să găsească soluții pentru a face diferența. Dacă îi ajuți pe jucători, ajuți și tenisul să supraviețuiască. Scopul sportului este să-i răsplătească pe cei mai talentați, pe cei perseverenți, pe cei mai muncitori, pe cei mai curajoși... Poate că vrei să joci singur pe teren. Dominic, noi nu am cerut nimic, doar puțin respect pentru sacrificiul nostru. Sportivii ca tine mă fac să nu renunț la visurile mele. Te rog, nu strica nimic!”
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
US Open
Dominic Thiem, OUT în primul tur la US Open 2022! Campionul din 2020, eliminat de Carreno-Busta
30/08/2022 LA 00:40
US Open
Campionul din 2020 de la US Open, OUT în primul tur! A pierdut în 4 seturi în fața favoritului nr 12
29/08/2022 LA 22:53