Sezonul pe zgură a debutat cu Monte Carlo, însă la startul competiției din Principat nu se află cel mai mare jucător pe zgură din istorie, Rafa Nadal. Ibericul a avut cel mai bun start de an din carieră, însă corpul său a cedat la Indian Wells. Cel mai titrat jucător din tenisul mondial s-a accidentat în semifinala cu Alcaraz, de la Indian Wells, apoi a forțat în finala cu Fritz, astfel că verdictul medicilor a fost unul crunt: fractură de coastă.
Nadal se recuperează în Spania și echipa sa a anunțat ieri că turneul de la Barcelona va veni prea repede pentru marele campion. "Nu va juca la Barcelona și nu știm în acest moment când va reveni. Sperăm să poată cât mai repede", s-a arătat într-un comunicat dat publicității marți.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 7 ORE
NOVAK DJOKOVIC, DUPĂ CE A FOST ELIMINAT DE LA MONTE CARLO: "M-AM PRĂBUȘIT FIZIC COMPLET"

Mats Wilander pariază pe Nadal

Chiar dacă lipsa meciurilor poate fi un factor determinant - s-a văzut asta clar la Djokovic, care a pierdut la Monte Carlo împotriva lui Davidovich Fokina -, Mats Wilander e convins că lui Rafa nu îi va lua mult timp să revină la forma de top. Chiar dacă nu va avea parte de pregătirea ideală pentru Roland Garros, marele său obiectiv din prima jumătate de an, Nadal va arăta în scurt timp forma obișnuită, e convins marele campion suedez.
"Mă așteptam ca Nadal să sară peste Indian Wells și Miami, după ce a câștigat turneul de la Acapulco. Probabil că a forțat prea mult, simțindu-se în formă. Fără Indian Wells, ar fi avut mai mult de o lună să se pregătească pentru trecerea la zgură, suprafața lui favorită. Dar acesta e Rafa, mereu e la fel: iubește tenisul și iubeste să concureze, astfel că trage de el cât poate când se simte bine. E un cerc în care a intrat: forțează, se accidentează, se recuperează, revine și câștigă. Mereu revine la cea mai bună variantă a lui, așa va fi și acum. Asta e cariera lui Rafa, una care nu a arătat deloc rău. E cel mai mare din istorie, conform hârtiei, și a reușit toate aceste performanțe incredibile în ciuda accidentărilor repetate", a spus Mats Wilader, citat de tennisworldusa.org.
Nadal speră să revină pe teren la turneul Masters 1000 de la Madrid, competiție care va începe pe 2 mai. În săptămâna imediat următoare va avea loc și Mastersul de la Roma, ultimul turneu important înainte de Roland Garros, care va începe pe 22 mai.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 8 ORE
Tenis
Mihaela Buzărnescu e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Victorie cu Bandecchi
ACUM 12 ORE