Roger Federer a pus tenisul în stare de alertă în momentul în care, într-un discurs de la Zurich, a vorbit mai apăsat decât oricând despre iminența retragerii. Fanilor tenisului le-a revenit însă inima la loc după ce campionul elvețian, care va împlini 40 de ani la începutul lunii august, și-a lansat pregătirile pentru noul sezon, respectându-și planul de a merge la Dubai.

Dacă va fi apt din punct de vedere fizic, Federer va juca un calendar complet

Într-o perioadă tulbure pentru tenisul mondial, în care nici măcar ATP și WTA nu au afișat decât programul competițional pentru primele două luni, Roger Federer nu a anunțat încă exact la ce turnee intenționează să participe în 2021. Pentru moment, își propune să se pregătească pentru startul Australian Open-ului, amânat cu trei săptămâni pentru 8 februarie.
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 15 ORE
"Vom discuta în detaliu calendarul când vom aduna mai multe informații. Este și foarte dificil să o facem acum, când nu există prea multe date fixate. Mergem înainte, încercând să ne pregătim pentru un sezon complet. Ne vom antrena la Dubai, apoi vom vedea. Primul obiectiv este să pergătim startul de 2021, când vom putea juca. Aș putea nominaliza Wimbledonul, pentru că, evident, acesta este întotdeauna un obiectiv important pentru noi", a declarat Ivan Ljubicic, devenit antrenorul lui Federer în 2016.

Revenire în forță la Australian Open, episodul 2?

2020 a fost un an ratat pentru Roger Federer, din cauza problemelor la genunchi. Elvețianul a avut nevoie de două intervenții chirurgicale și nu a jucat decât la Australian Open.
Dacă va reuși să fie gata pentru startul Australian Open 2021, atunci revenirea lui Federer pe teren se va produce la peste 12 luni de la ultimul meci oficial, adică după cea mai lungă absență din circuit înregistrată în carieră.
Evident, întreagă lume a tenisului se întreabă dacă în 2021 Federer ar putea repeta incredibila revenire din 2017. Cu patru ani în urmă, elvețianul a repornit din blocstarturi cu accelerația la podea după o accidentare la spate, câștigând două dintre cele patru titluri de Grand Slam puse în joc, mai întâi la Australian Open și apoi la Wimbledon. Per total, Federer câștiga șapte trofee, mai mult decât în oricare alt an după 2007. În acest moment însă, apropierea de aniversarea de 40 de ani, un prag la care cei mai mulți atleți profesioniști au încheiat de mult conturile cu sportul de performanță, îngreunează misiunea lui Federer, iar pauza forțată luată este de două ori mai lungă.
Mulți oameni cu experiență vastă în tenis se întreabă și în ce măsură Federer ar mai găsi suficientă motivație în condițiile în care se va juca, aproape tot timpul, cu tribune goale. Frații Bryan au renunțat anul trecut la US Open-ul de adio tocmai din cauza absenților fanilor, punând punct final impresionantelor lor cariere.
Rămâne de văzut cât vor reuși fanii tenisului să se mai bucure de tenisul elegant al marelui Roger Federer și dacă elvețianul va fi prezent la Australian Open 2021, turneu transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
22/09/2021 LA 15:09
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58