În vârstă de 33 de ani, fostul lider mondial din ATP, Andy Murray, a primit un wildcard pentru a participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care va debuta în luna februarie, pe 8, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Anunțul a fost făcut chiar de directorul turneului, Craig Tiley, într-o conferință de presă susținută duminică la Melbourne.
"Îl întâmpinăm pe Andy din nou la Melbourne cu braţele deschise. Retragerea sa a fost un moment emoţionant şi l-am văzut revenind după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale majore. A luat-o de la capăt pas cu pas, a jucat iar în turnee, iar participarea sa la competiţia de la Melbourne va fi un punct culminant al Australian Open", a spus Tiley.

Andy Murray, așteptat cu brațele deschise la Australian Open 2021

Moselle Open
Andy Murray e în sferturi la Metz, după o evoluție solidă în fața lui Pospisil! Rezumatul partidei
ACUM 19 ORE
Mai mult, Andy Murray (122 ATP) a acceptat sâmbătă un wildcard pentru a evolua în cadrul turneului de la Delray Beach (Florida). Britanicul a acceptat să ia parte la competiția din Florida pentru a se pregăti cât mai bine cu putință pentru primul turneu major din 2021. Turneul de la Delray Beach se va desfăşura în perioada 7-13 ianuarie.
Jucătorul scoţian a jucat ultima oară în octombrie, la turneul de la Koln, în care a fost învins în primul tur de spaniolul Fernando Verdasco. Murray a lipsit de la edițiile din 2018 și 2020 ale Australian Open, iar în 2019 a fost eliminat în primul tur. Britanicul a ajuns de cinci ori în finală, fără a o câștiga, ultima dată în 2016. De altfel, la ediția din 2019, britanicul a anunțat că aceea ar putea fi ultima lui prezență la Melbourne, chinuit fiind de durerile de la șold.
Tenis
Murray: "Nu o să îi dau vreodată un sfat Emmei Răducanu". În ce condiție renunță la "convingerea" sa
21/09/2021 LA 07:30
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24