Accidentată în duelul cu Angelique Kerber, la scorul de 6-1, 3-3, campioana noastră a fost forțată să abandoneze. Primele investigații au relevat o mică ruptură la gamba stângă, însă abia azi, după efectuarea unui RMN, vom ști exact cât va fi scoasă din circuit Halep. Într-un scenariu fericit, românca va trebui să stea departe de teren doar două săptămâni, astfel că ar putea fi prezentă la Roland Garros.
Ca atare, prezența la Grand Slamul său favorit e sub semnul întrebării, dar sperăm că Simo să primească azi o veste mare. Deocamdată, dinspre Roma a sosit o informație importantă pentru româncă: aceasta nu va putea fi depășită de Aryna Sabalenka în clasament, după ce de ieri era clar că nici Sofia Kenin nu poate trece pestea ea.

Halep nu mai poate fi depășită de Sabalenka, înainte de Roland Garros

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Bielorusa - care e în formă excelentă, pierzând până azi un singur meci pe zgură, cu Barty, în finala de la Stuttgart - a fost învinsă de Cori Gauff, în optimi, la Roma. Adolescenta din SUA a jucat perfect și a trecut de numărul 4 mondial în două seturi, scor 7-5, 6-3.
Ca atare, doar Svitolina mai poate să o depășească pe Halep în clasament, înainte de Roland Garros. Dar acest lucru este foarte puțin probabil, ucraineanca având nevoie să se impună la Foro Italico. În optimi, Svitolina are o misiune extrem de dificilă, urmând a o întâlni pe Garbine Muguruza, o sportivă care e în mare revenire de formă.
În eventualitatea în care va participa la Roland Garros, pentru Halep e extrem de important că rămâne pe locul 3 în WTA, din punct de vedere al tabloului. Dacă ar fi coborât pe locul 5, de exemplu, ar fi trebuit să întâlnească două dintre sportivele din primele 4 în drum spre un eventual ultim act.
Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
IERI LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22